Denne hytta på Blefjell ligger til salg på Finn.no med prisantydning 2,5 mill. Det er innenfor det prissegmentet som selger godt denne vinteren. (Foto: Finn.no)

Her har hyttesalget økt med 70 prosent

– Det er ingen grunn til pessimisme i fjellet, sier eiendomsmegler Jon Alvsaker i Kongsberg eiendomsmegling.

I de første sju ukene av 2012 har hyttesalget økt med 70 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Facebook-knapp kommer her

– Det er kanskje en kort periode å sammenligne. Men nå er vi oppe på nivået fra de gode årene 2008 og 2009, sier Alvsaker til Hytteavisen. Han kjenner seg ikke igjen i elendighetsbeskrivelsene av salget av fritidsboliger.

Les også: God start på hytteåret

Les også: Satser på Blefjells solside

Godt vær for salg

– De helt nye hyttene er det nok tungt å få solgt, og det samme gjelder kanskje de prosjekterte hyttene, og luksushyttene. Men hytter i prisklassen 1 – 3,5 million, de har kjøpere, sier han.

Han har ikke noe klart svar på hvorfor året 2012 har startet så godt.

– Hvis du spør hvorfor hyttesalget går så godt akkurat i år, så er det vanskelig å svare på det. Men flere av de hyttene vi har solgt i år, er såkalte hyllevarmere som har ligget lenge. I år er vi heldigere med været enn vi var i fjor. I fjor var det beinkaldt. Det er ikke så mange som våger seg ut for å se på hytte når det er 20 minusgrader ute. Det samme gjelder snø – hvis snøen nesten dekker hytta, da får ikke potensielle kjøpere sett skikkelig på hytta. I år er været bedre. Det kan se ut som om vi opplever et etterslep fra i fjor – de som lot seg skremme av kulda og snøen i fjor, de kommer i år i stedet, sier Alvsaker.

Les også: Denne hytta blir billigere og billigere

Kjøper seg kvalitetstid

Andre faktorer enn børsen spiller inn når det gjelder salg av hytter, mener Alvsaker.

– Nordmenn kjøper ikke hytte for å spekulere og tjene penger. De kjøper hytte for å skaffe seg kvalitetstid med familien. Her i Norge er renta lav, og folk har sikre jobber. Vi har ikke merket EU-krisa på fjellet, konstaterer han. Sesongen for hyttesalg på fjellet strekker seg over vinter- og høstmånedene.

– Den aller beste tiden er høsten, etter skolestart. Jeg har tro på at denne gode trenden som har startet nå på nyåret skal fortsette etter sommeren også, sier Alvsaker.