Rektor Per T Eitrem (til venstre) er glad for gaven fra Bil-Service og Kay-Ronny Gasmann Foto: Foto: Jan Erik Hvidsten

Volvo-løft for Færder-elever

Fremtidens bilmekanikere kan ikke læres opp på gårsdagens biler. Mekanikerlinjen på Færder har nå fått supplert sitt verksted med en skinnende blank Volvo C70.
Jan Erik Hvidsten
Publisert 29.06.2012 kl. 11:05 Oppdatert 29.06.2012 kl. 11:05

Tips en venn på e-post:Mekaniker-elevene Remi Nilsen (til venstre) og Thomas Winther-Hansen studerer Volvoen, med fokus på det som er under panseret. Foto: Foto: Jan Erik Hvidsten

Volvos cabriolet-modell er en gave fra den lokale forhandleren Bil-Service, med støtte fra Volvo Personbiler Norge AS. Den ble nylig overlevert under en tilstelning i skolens bilverksted på Teie, der Kay-Ronny Gasmann fra Bil-Service overrakte bilen til Per T. Eitrem, rektor på Færder videregående skole.

Sistnevnte tok smilende imot bilen, omkranset av lærere og elever. Bilen skal være på skolen i fem år. Også tilgang til moderne diagnose-systemer inngår i avtalen, som er kostnadsfri for skolen. I tillegg får skolens lærere kursing hos Volvo Norge.

Oppdatert kompetanse

- Det er viktig for oss som skole å kunne gi oppdatert kompetanse videre til næringslivet i distriktet, kommenterer rektor Eitrem. Han forteller at elever på mekanikerlinjen også har vært på besøk på Volvo-fabrikken i Sverige nylig.

Færder videregående skole har fra før tilsvarende avtaler med Volkswagen og Toyota. Dermed er det nå tre topp moderne biler tilgjengelig for elevene. I tillegg har skolen noen eldre bilmodeller som elevene kan lære faget sitt på.

- At vi har oppdatert teknologi tilgjengelig, øker selvsagt også skolens attraktivitet, sier Eitrem til KJØR.

Sterk egeninteresse

Bil-Service i Tønsberg har fra før gode relasjoner til Færder videregående skole. Kay-Ronny Gasmann er glad for å kunne bidra til at Færder-elevene opparbeider moderne kompetanse – og har selvsagt en sterk egeninteresse i dette.

- Bilene blir bare mer og mer moderne, og det trengs mye kompetanse for å kunne finne feil på og reparere dagens biler. I Bil-Service er vi selvsagt avhengige av at det utdannes oppdaterte mekanikere. Vi rekrutterer jevnlig folk fra Færder, sier Gasmann.

Volvo Personbiler Norge AS har i dag 39 biler ute i ulike videregående skoler landet rundt. «Dette er en investering i fremtidens bilmekanikere», uttaler markedsdirektør Hermod Wallestad i en pressemelding i anledning overrekkelsen på Færder.

Les mer om:  Bil  Motor 

På forsiden nå