OVERREKKELSE:

OVERREKKELSE: Rektor Per T Eitrem (til venstre) er glad for gaven fra Bil-Service og Kay-Ronny Gasmann (Foto: Jan Erik Hvidsten)

Volvo-løft for Færder-elever

Fremtidens bilmekanikere kan ikke læres opp på gårsdagens biler. Mekanikerlinjen på Færder har nå fått supplert sitt verksted med en skinnende blank Volvo C70.

UNDER PANSERET:

UNDER PANSERET: Mekaniker-elevene Remi Nilsen (til venstre) og Thomas Winther-Hansen studerer Volvoen, med fokus på det som er under panseret. (Foto: Jan Erik Hvidsten)

Volvos cabriolet-modell er en gave fra den lokale forhandleren Bil-Service, med støtte fra Volvo Personbiler Norge AS. Den ble nylig overlevert under en tilstelning i skolens bilverksted på Teie, der Kay-Ronny Gasmann fra Bil-Service overrakte bilen til Per T. Eitrem, rektor på Færder videregående skole.

Sistnevnte tok smilende imot bilen, omkranset av lærere og elever. Bilen skal være på skolen i fem år. Også tilgang til moderne diagnose-systemer inngår i avtalen, som er kostnadsfri for skolen. I tillegg får skolens lærere kursing hos Volvo Norge.

Facebook-knapp kommer her

Oppdatert kompetanse

- Det er viktig for oss som skole å kunne gi oppdatert kompetanse videre til næringslivet i distriktet, kommenterer rektor Eitrem. Han forteller at elever på mekanikerlinjen også har vært på besøk på Volvo-fabrikken i Sverige nylig.

Færder videregående skole har fra før tilsvarende avtaler med Volkswagen og Toyota. Dermed er det nå tre topp moderne biler tilgjengelig for elevene. I tillegg har skolen noen eldre bilmodeller som elevene kan lære faget sitt på.

- At vi har oppdatert teknologi tilgjengelig, øker selvsagt også skolens attraktivitet, sier Eitrem til KJØR.

Sterk egeninteresse

Bil-Service i Tønsberg har fra før gode relasjoner til Færder videregående skole. Kay-Ronny Gasmann er glad for å kunne bidra til at Færder-elevene opparbeider moderne kompetanse – og har selvsagt en sterk egeninteresse i dette.

- Bilene blir bare mer og mer moderne, og det trengs mye kompetanse for å kunne finne feil på og reparere dagens biler. I Bil-Service er vi selvsagt avhengige av at det utdannes oppdaterte mekanikere. Vi rekrutterer jevnlig folk fra Færder, sier Gasmann.

Volvo Personbiler Norge AS har i dag 39 biler ute i ulike videregående skoler landet rundt. «Dette er en investering i fremtidens bilmekanikere», uttaler markedsdirektør Hermod Wallestad i en pressemelding i anledning overrekkelsen på Færder.

 
()

Siste nytt