ASUS

ASUS: Padfone er i praksis ganske lik Google Nexus 7. (Alle foto: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Sjekk denne giganttelefonen

Les hvilket førsteinntrykk vi fikk av Asus Fonepad her.

INTERESSANT

INTERESSANT: Asus vil antagelig kommer til å koste helt ned mot 1700 kroner.

GANSKE LIK

GANSKE LIK: Asus Fonepad er på størrelse med Google Nexus 7.

DESIGN

DESIGN: Baksiden av Asus Fonepad. (Foto: Asus)

Asus Fonepad

 • Størrelse: 19,6 x 12,0 x 1,04 cm
 • Vekt: 340 gram
 • Skjerm: 7" IPS LCD-skjerm med LED-bakbelysning. 1280x800.
 • Operativsystem: Android 4.1
 • Lagring: 8 eller 16 GB. MicroSD-kortplass. Nettverk: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100. HSPA+ 5,76/21 Mbps.
 • Kamera: 3,0 megapiksler hovedkamera, 1,2 megapiksler frontkamera
 • Maskinvare: Intel Atom Z2420 1,2 GHz
 • Teknologi: Bluetooth 3.0, WiFi 802.11b/g/n
 • Batteri: 16 Wh batteri, 9 timer batteritid ved 720p videoavspilling med 100 nits lysstyrke på skjermen.
 • Pris ved lansering: Rundt 1700-2000 kroner.
 • Tilgjengelighet: April 2013

Da Asus nylig lanserte sin nye PadFone Infinity-modell, kom de også med et nytt nettbrett beregnet på dem som ikke ønsker å drasse rundt på både en mobiltelefon og et nettbrett.

Les også: Dette er messens lekreste produkt

Les også: Råtass-mobilen som også er nettbrett

Les også: Lynraskt, syltynt og lekkert nettbrett

Lik Nexus 7

Asus Fonepad er nemlig et nettbrett du kan ringe med. I og for seg ikke noe nytt, men siden Fonepad ifølge Asus antagelig kommer til å koste helt ned mot 1700 kroner, tror vi det kan være et interessant produkt for mange.

Vi fikk prøve nettbrettet – eller telefonen om du vil – på Asus' stand på Mobile World Congress i Barcelona nylig.

Padfone er i praksis ganske lik Google Nexus 7, kanskje ikke så rart siden begge produktene er produsert av Asus. Det betyr imidlertid ikke at det ikke er forskjeller. Utvendig skiller de to produktene seg fra hverandre ved at Nexus 7 har bakside i en slags gummiaktig plast som gir et veldig godt grep når du holder den i hånden.

På Fonepad er dette erstattet av en sølvgrå plastbakside som skal ligne litt på metall. Vi synes dette gir et mye «billigere» inntrykk av produktet sammenlignet med Nexus 7.

Infinity raskere

Det er også forskjeller på innsiden. Mens Nexus 7 kjører en forholdsvis kraftig Tegra 3-prosessor med fire prosessorkjerner på 1,2 GHz, kommer Fonepad med en Intel Atom Z2420-prosessor på 1,2 GHz. Dette er en ganske ny Intel-brikke som har gått under kodenavnet «Lexington».

Vi har ikke testet ytelsen på denne selv, men dette er en enkjernebrikke beregnet på rimelige telefoner – og ytelsen er nok neppe på høyde med Tegra 3.

Vi prøvde å navigere litt rundt i menyene på Fonepad, og starte opp og lukke ulike apper. Selv om det ikke var særlig rykk og napp, fløt ting merkbart tregere enn på Padfone Infinity.

Førsteinntrykk

Fonepad bruker i likhet med Padfone en ganske umodifisert versjon av Android (4.1 Jelly Bean). Men selv om det ikke er så mye som skiller brukergrensesnittet fra standard Android, følger det med en del Asus-spesifikke applikasjoner. Du får blant annet med en veldig god notatapp (SuperNote).

Som nettbrett sitter vi igjen med et helt ok førsteinntrykk. Nettbrettet har en helt ok skjerm, og det har det meste du forventer å finne i et nettbrett til denne prisen. En fordel det har fremfor Google Nexus 7, er at det har mulighet for utvidelse av minnet ved hjelp av microSD-kort.

Hva så med ringefunksjonen? Vi fikk ikke prøve hvordan det fungerte i praksis, men da vi forsøkte å holde Fonepad opp til øret, må vi innrømme at vi følte oss ganske tåpelige.

Nettbrettet er også for stort til at det er særlig behagelig å holde i en hånd opp mot øret, og avstanden mellom mikrofonen og munnen blir nødvendigvis også ganske stor – uten at vi vet hvordan dette eventuelt påvirker lydkvaliteten. En mulighet er selvfølgelig å bruke Fonepad som en høyttalertelefon/konferansetelefon.

Les hele denne saken på Amobil.no