GODT SAMARBEID: Tore Dvergastein, Marit Lundstad og Gunnar Hansen håper mange finner veien til Borre kirke mandag 25. juni. (Foto: Guri Larsen)

Gleder seg til kirkekonsert

BORRE: Tittelen «Musikalsk Melankoli» til tross; arrangørene gleder seg til barokk festspillkonsert i Borre kirke.
Guri Larsen
Publisert 22.06.2012 kl 10:00 Oppdatert 22.06.2012 kl 09:44

Tips en venn på e-post:


KONSERTLOKALE Borre kirke fylles med musikalsk melankoli. (Foto: Martin Moland)

Mandag 25. juni gjester ensemblet Barokksolistene Borre kirke. Konserten er del av Vestfoldfestspillene, og her har flere gode krefter slått seg sammen for å arrangere konsert.Marit Lundstad, Tore Dvergastein og Gunnar Hansen ønsker å lage blest om konserten. De tre representerer henholdsvis Den Kulturelle Spaserstokken, Tunsberg Bispedømmeråd og Gla’bussen. Sammen med Borre menighet, og selvsagt festspillene, er de med på arrangørsida. En konsert for alle aldersgrupper, mener de. Og Gla’bussen skal sørge for skyss til de som har behov for det.

– Bare ta kontakt med meg, sier Gunnar Hansen.

Barokksolistene består av musikere som hver for seg holder et svært høyt nivå. Ensemblet skal altså sørge for «Musikalsk Melankoli» under ledelse av Bjarte Eike og med gjestesolist mezzosopran Tuva Semmingsen.

De framfører verker av engelske John Dowland (1563-1626). En melankoliens mester, skal vi tro arrangørene. Dowlands sanger ble kjent for et stort publikum da artisten Sting ga ut albumet «Songs From the Labyrinth» i 2006. Arrangørene lover at konsertmelankolien blir alt annet enn trist – og de håper på godt besøk. Det er nødvendig, mener de. Ikke minst for å sikre at Horten i framtida blir tilgodesett med mer festspill enn Fyrverkerikonserten.

På forsiden nå


De skulle bare åpne en ny butikk ...

«Hele» lokalsamfunnet troppet opp da den nye nærbutikken åpnet dørene.

– Jeg kjører aldri den veien igjen

Brått smalt det. Det neste Aleksandra (26) husker, er menneskene som hjalp henne.

Angrepet av muggsopp, men fortsetter driften:

– Ikke heldig å drive helsestasjon her