SELVPORTRETT:Slik ser kunstneren seg selv. Illustrasjon: Henning Ludvigsen

Hjem med fantasy

HOLMESTRAND: I Hellas sitter Holmestrand-mannen Henning Ludvigsen og tegner fantasy-bilder. Et knippe av disse blir å se i forbindelse med årets RockArt-festival i byen.

– Disse bildene er egentlig noe jeg driver på med på si. Til daglig arbeider jeg i et selskap her nede med å utvikle et fantasy-spill, "Darkfall". Vi holder til nord i Aten, og jeg bor rett ved siden av OL-anlegget sammen med min sveitsiske medkunstner og kjæreste. Jeg arbeider som Art Director i firmaet, og vi har ansatte fra Norge, Hellas, Italia, og England. Firmaet vi arbeider for, heter Aventurine S.A., og et er gresk-norsk firma, forteller Ludvigsen på telefonen fra Hellas.

Solgte alt

For sju-åtte år siden holdt Ludvigsen og noen kamerater fra Oslo på med et dataspillprosjekt på kveldstid som fritidsinteresse. Et par år senere fikk de en mindre, norsk investor som hjalp dem med å ha noen personer heltidsansatt. Selv jobber han med dette ved siden av min fulltidsjobb i reklamebransjen.
– Etter en stund kunne ikke investoren gi oss de midlene vi trengte for å fortsette prosjektet, så en gresk investor meldte interesse, og vi ble alle tilbudt å flytte til Aten for å arbeide med dette på fulltid. Jeg kvittet meg med hus, bil og alle eiendeler, sa opp en godt betalt jobb som AD i et reklamebyrå i Drammen, og flyttet til Hellas sammen med ni andre nordmenn.

– Ikke harry

Bildene Ludvigsen lager blir til ved at han kobler tegnebrettet sammen med PC-en. På den måten skapes bildene på "vanlig" måte, men samtidig digitalt.
– Mange ser på fantasy-sjangeren som noe skikkelig harry. Men jeg synes den er virkelig kul. Dette henger nok litt sammen med det miljøet jeg vanker i her nede. Det er fullt av nerder, men nerd er for meg en hedersbetegnelse, fortsetter Holmestrand-kunstneren.
Han synes dessuten at fantasykulturen i seg selv er meget fascinerende.
– Fantasy handler om å gå inn i en slags uvirkelig verden hvor det ikke finnes noen grenser. Dette er et konsept som alltid har tiltalt meg. Spesielt liker jeg også å portrettere mennesker i disse omgivelsene, forteller Henning Ludvigsen.
Han vil stille ut 14 av disse fantasy-bildene under årets RockArt-festival.


(Arkivartikkel fra 24.06.2006)
 
()