Den nye sceneplassen til Tønsbergmessen var stappfull av folk under Plumbo-konserten 25. mai. Foto: Foto: Peder Gjersøe

Nye Tønsbergmessen lokker ikke

TØNSBERG: En helt ny vri til tross, Tønsbergmessen trekker fortsatt ikke horder av folk. Målet om å nå 25.000 besøkende innen portene stenger mandag kveld, henger i en tynn tråd.
An-Magritt Larsen
Publisert 27.05.2012 kl. 19:09 Oppdatert 27.05.2012 kl. 20:31

Tips en venn på e-post:


Rockeren Atle Pettersen spilte på åpningsdagen 23. mai. Foto: Foto: Anne Charlotte Schjøll
Arild Johansen håper enda flere besøker Tønsbergmessen slik at stiftelsen kan gi mer tilbake til kulturlivet i byen. Foto: Foto: Per Gilding
Post 4 overrasket messepublikummet torsdag med en gjesteartist, rapperen «Endless». Foto: Foto: Anne Charlotte Schjøll
Vinni har vunnet fans hos flere generasjoner etter TV2-suksessen «Hver gang vi møtes». På Messa spilte han 24. mai. Foto: Foto: Anne Charlotte Schjøll
Rapperen Vinni dro også mange til dag to på årets Tønsbergmesse. Foto: Foto: Anne Charlotte Schjøll

Mandag er siste messedag og arrangørene håper nettopp du tar turen oppom.

Jo flere publikummere, jo mer overskudd og jo flere penger kan messegeneral Arild Johansen  & Co. dele ut til idretts- og kulturlivet i byen.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på en ny og mer energisk messe fra folk som har besøkt Tønsbergmessen i år. Og det er hyggelig. Men vi når trolig ikke 25.000 besøkende, sier Johansen.

SE BILDESERIE FRA TØNSBERGMESSEN: Sjekk messetryner 2012

Venter på jungeltelegrafen

Den helt store effekten av nye messa tror han ikke arrangørene får se før neste år igjen. Først må jungeltelegrafen begynne å rulle.

– Folk som har vært her må få formidlet opplevelsene videre, sier Johansen.

Vestfoldbandet Plumbo trakk 4000 mennesker, rapperen Vinni trakk 3000 til messescenen. Likevel tror Johansen målet om 25.000 besøkende innenfor portene i år blir  vanskelig å oppnå.

LES MER: Konsert med Vinni

LES MER: Konsert med Plumbo

Søndag kveld setter messegeneralen sin lit til at Lasse Stefanz-konserten vil trekke mange nye mennesker. Og mandag?

– Michael Jackson-hyllesten tror jeg blir knakende bra!

Gir til idrett og kultur

Tønsbergmessen ble første gang arrangert i 1968. Overskuddet fra virksomheten har resultert i at idretten og Tønsberg kommune har mottatt gaver for drøyt 100 millioner kroner i denne perioden.

De siste årene har stiftelsen slitt med dalende besøkstall. Foran årets messe gikk derfor arrangørene i tenkeboksen og kom ut igjen med noe helt nytt de håpet ville begeistre. 

LES MER: Slik blir nye Messa

Scenen er flyttet til et mer intimt sted. Tivoliet er blitt større og fått ny plass. Den ene utstillerhallen er blitt til knall i hall hvor Andreas Wahl fra NRK-serien Big Bang viser eksperimenter. Europeisk marked er nytt. Barnas eldorado, barnas bondegård og oppblåsbare vannscootere i Andedammen. For å nevne noe.

– Vi har fått god respons på alle nyhetene fra publikum. Vi føler at de som har vært her, har kost seg på messa, sier Johansen.

– Og været, har det vært for varmt for messen?

– Det perfekte messeværet får vi aldri. Men det er bedre med sol og varmt enn med regn som vi hadde i fjor, sier Johansen.

Les mer om:  Kultur  Kultur 

På forsiden nå