Per Arne Olsen (Frp) mener folk selv må få velge om de vil dø. Her er Olsen avbildet i forbindelse med landsmøte i fjor. Foto: Foto: Terje Wilhelmsen

Derfor er Per Arne Olsen (Frp) for aktiv dødshjelp

TØNSBERG: Mener det er et viktig at hver og én av oss bestemmer over eget liv.
Tom Erik Rønningen
Publisert 22.08.2012 kl. 18:32 Oppdatert 22.08.2012 kl. 18:32

Tips en venn på e-post:


Eutanasi

■ Eutanasi (gresk eu god og thanatos død, «behagelig død») er bedre kjent under begrepet «dødshjelp» eller «barmhjertighetsdrap».

■ Eutanasi går ut på å fremskynde en persons eller dyrs død med et ønske om å utføre noe godt, vanligvis for å ende lidelse.

■ Eutanasi kalles tidvis også «assistert selvmord».

■ Tilhengere av eutanasi sier at mennesker bør kunne velge at de ikke vil leve lenger, og at dødssyke pasienter blir gitt større respekt hvis de får ende sine lidelser enn om de holdes i live mot sin vilje.

■ Filosofen Peter Singer har vært en av de mest fremtredende tilhengere av eutanasi, og går ut i fra et utilitaristisk synspunkt.

Kilde: Wikipedia

Mer om emnet finner du her


I dag er det ingen partier som går inn for legalisering av aktiv dødshjelp, men Frp har uttalt at de prinsipielt er for det, skriver Aftenposten i sin papirutgave onsdag.

Der sier Tønsbergs tidligere ordfører Per Arne Olsen (Frp) følgende:

– Mitt utgangspunkt for at jeg er for aktiv dødshjelp er at jeg mener man skal ha retten til å bestemme over sitt eget liv, sier Olsen.

LES OGSÅ: Debatterer dødshjelp

De politiske partiene er i full gang med å sy sammen forslag til partiprogram for neste stortingsperiode 2013-2017. Ifølge Aftenposten så er ungdomspartiet til Frp klar i sin tale.

– Vi i FpU vil stå hardt på for at aktiv dødshjelp skal fortsette å være en del av partiets politikk, og vi vil også at dette skal bli en del av partiets handlingsplan for kommende stortingsperiode, sier leder Himanshu Gulati til avisen.

Hva mener du om aktiv dødshjelp? Diskutér i kommentarfeltet under.

Les mer om:  Tønsberg  Nyheter 

På forsiden nå