SKATTEKRØLL

SKATTEKRØLL: Dag Marswall fikk seg en real overraskelse fra Skatt Sør. (Foto: Per Gilding)

Fikk beskjed om å betale 109,5 prosent i skatt

NØTTERØY: Dag Marswall fikk krav om 680.978 kroner i restskatt. – Skatteetaten må ha doblet lønnen min, mener Nøtterøy-mannen.

Dag Marswall fra Nøtterøy jobber i oljeindustrien, og er for tiden i Angola. Der befant han seg da han fikk beskjed hjemmefra om et noe uvanlig skattekrav.

Facebook-knapp kommer her

– Jeg ringte min kone for en prat. Det var da jeg fikk den sjokkerende opplysningen, forteller Dag.

Han hadde nemlig mottatt et brev fra skattemyndighetene med krav om å betale en restskatt på hele 689.978 kroner.

– Over hundre prosent

– Jeg har null kroner i formue og ingen andre inntekter. Ingen arv, gaver eller lottogevinster, sier Dag.

Likevel fikk Nøtterøy-mannen, etter å ha betalt skatt på nesten 600.000 kroner, krav om i tillegg å betale 689.978 i restskatt.

– Jeg har en skattbar inntekt på 1.262.708  Av det forlanger Nøtterøy kommune at jeg betaler 1.383.143 i skatt. Så langt jeg kan regne blir over 100 prosent i skatt, sier Dag oppgitt.

Selv sier Dag at han har gjort alt riktig når det gjelder skattebetaling. Han tror Skattemyndighetene må ha doblet inntekten hans i regnskapet sitt.

– Hvordan de har klart dette er det ikke lett å få svar på, sier Dag.

LES OGSÅ: Skatteetaten anmelder ti restauranter

– Beklager

Elisabeth Fischer, fungerende avdelingsdirektør ved Fastsetting, Skatt sør kan ikke kommentere enkeltsaker, men synes hendelsen er beklagelig.

– Generelt kan jeg si at vi gjør vårt ytterste for at skattyterne ikke skal oppleve feil fra oss. I de tilfellene dette likevel skjer, prøver vi å rette opp i feilen så snart det lar seg gjøre. Vi beklager de ulempene det medfører skattyter når vi gjør feil, sier Fischer.

Hun opplyser at Skatt sør vil ta kontakt med Dag angående skattekravet.

LES OGSÅ: 800.000 leverte selvangivelsen på nett

Går utover jobben

Dag har hatt problemer med å nå fram til Skatt sør, og har opplevd at det kan ta tre måneder før klager på restskatt blir behandlet. Han synes det er slitsomt å gå å tenke på skattekravet dag ut og dag inn.

– Jeg har en krevende jobb som trenger all min oppmerksomhet, men jeg må innrømme at jeg sliter litt med å konsentrere meg om jobben akkurat nå, skriver Dag på mail fra Angola.

Han forklarer at han heldigvis har god nok økonomi til å klare seg fram til Skatt sør får ordnet opp i feilen.

– Men utbygningen av huset får vente til dette er over.

 

På forsiden nå