Frivillig mekling i kommunal sektor

Partene i kommunal sektor er enige om å starte mekling hos mekler Reidun Wallevik tirsdag klokken 11.
NTB
Publisert 05.06.2012 kl 12:21 Oppdatert 05.06.2012 kl 12:29

Tips en venn på e-post:Streiken trappes opp samtidig som forhandlingsutvalgene i LO Kommune, Unio og YS Kommune stiller til frivillig mekling med motparten KS hos Riksmekleren tirsdag.

Det er nå tolv dager siden de gikk fra hverandre med storstreik i offentlig sektor som resultat. For tre dager siden kom LO Stat og YS Stat til enighet med staten om et lønnsoppgjør med en ramme på 4,1 prosent, mens Unio fortsatte streiken der.
Etter den delvise enigheten i statsoppgjøret har det vært ventet at det ville bli innledet frivillig mekling i KS-området. Partene har hatt uformelle samtaler og sonderinger gjennom helgen og mandag.

LES OGSÅ: Har fått nok av streiken

– Vi får se hva meklingen bringer. Vi har alltid forhåpninger, sa forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS på vei til Riksmekleren litt før klokken 11.

Forhandlingsleder Gunn Olander i YS Kommune sier til NTB at hun er glad for partene har kommet så langt at det nå er grunnlag for frivillig mekling.

LES OGSÅ: Disse rammes av streik i Tønsberg

– Nå må arbeidsgiverne komme på banen, legger hun til.

YS Kommune har 919 medlemmer i streik og tar ut ytterligere 290 lørdag, LO Kommune har drøyt 25.000 medlemmer i streik og tapper opp til over 31.000 dersom det ikke er enighet innen onsdag, mens Unio har drøyt 12.000 medlemmer i streik i kommunene.
Meklingen omfatter ikke Oslo kommune, der Unio og LO-forbundene FO, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund er i streik.

LES OGSÅ: P-vaktenes streik: – Erfaringen er kaos

På forsiden nå


...

– Et skrikende behov for hjelp

Med en lastebil full av barneklær vil Morten Tair hjelpe flyktninger i Kurdistan. Men først må lastebilen fylles opp.

...

En god dose julestemning

Domkirkefestivalen avsluttes for tiende gang, med kirkeklokker, strykeorkester og kor.

...

Full EM-fest for sjette gang

Linn-Kristin Riegelhuth Koren og de norske håndballjentene bader i gull igjen. Spania ble slått 28-25 i søndagens dramatiske EM-finale.

Edvind Wold har sansen for de ørsmå detaljene.

Denne er verdens beste i sitt slag

...