RÅDMANNEN GRATULERTE: Fornøyde nye eiere av Kirkegaten 1, Geir Dyrnes (til høyre), Marius Noddeland Dyrnes og Marie Olaussen får gratulasjoner av rådmann Arne Lunde. Foto: Kristin Svensen

Gleder seg til jobben

HOLMESTRAND: Det gamle "Fattighuset" gikk under hammeren for én krone i bystyret onsdag kveld. Det blir neppe like billig å renovere det fredede huset.

De nye eierne av Kirkegaten 7, Geir Dyrnæs og Marie Olaussen, var selvsagt svært fornøyde med bystyrets enstemmige vedtak onsdag. De møtte selv opp i Backergården for å være til stede da bystyret skulle stemme over formannskapets innstilling. De gleder seg til jobben.

Neppe gratis

– Dette blir spennende – nå har vi litt å gjøre framover. Når huset nå er vårt, skal vi bruke litt tid til å tenke på hvor vi skal begynne. Det blir et morsomt prosjekt å sette huset i stand, men vi må nok ta et skritt av gangen, sa Marie Olaussen etter voteringen.
Om paret fikk overta huset for en symbolsk sum, blir det neppe like rimelig å sette boligen i stand. Eiendommen, som ble fredet av Riksantikvaren i 2002, er i dag i en så dårlig forfatning at det ikke er mulig å bo der. Når bygningen skal renoveres, må både interiør og eksteriør ivaretas etter fredningsbestemmelsene.
– Nå skal vi gå i gang og jobbe med søknader for å forsøke å få litt støtte til renoveringen, sa Geir Dyrnæs, som selv har utdannelse innenfor bygningsvern.

Gleder seg

I sin innstilling til politikerne la rådmann Arne Lunde vekt på at det ville kostet kommunen drøyt 2,5 millioner kroner å sette bygningen i stand. Derfor var det riktig å sette eiendommens verdi til kroner én, og gjennom det bidra til at prosjektet kan gjennomføres.
"Alternativet er å ikke få omsatt eiendommen, noe som vil innebære betydelige vedlikeholdskostnader for Holmestrand kommune" het det i saksframlegget.
– Vi har fått mange klapp på skuldra fra folk i byen, for mange har et forhold til dette huset. Det er hyggelig. Nå gleder vi oss til å gå i gang med jobben, sa Marie Olaussen.


(Arkivartikkel fra 21.02.2005)
 

På forsiden nå