Roar Kokvik, Roar i bua, opplever sin tyngste sesong på de åtte årene han har drevet sjømatutsalg på Honnørbrygga. Foto: Foto: Eric Johannessen

– Kor e alle folka?

TØNSBERG: Båtene pleier å ligge tett i tett ved Brygga utenfor Roar i bua. Nå er det ikke en eneste båt her og Roar Kokvik fortviler.
Anne Tørressen
Publisert 17.07.2012 kl 18:04 Oppdatert 17.07.2012 kl 20:55

Tips en venn på e-post:


Her, langs bryggekanten bak Roar Kokvik (til venstre) og havnesjef Per Svennar, pleier båtene å ligge tett i tett om sommeren. Det gjør de ikke i år. Foto: Foto: Eric Johannessen

– Dette er den verste sesongen min så langt. Turistene svikter oss med det elendige sommerværet vi har. De drar heller til Hellas og Spania enn til Tønsberg, sier Roar Kokvik oppgitt.

Laks, krabber og reker ligger i disken. Roar står utenfor bua og speider og lurer på hvor alle folka er. Det er glissent ved fortøyningspunktene i gjestehavna og ved Honnørbrygga.

Møkkaværet uke etter uke denne sommeren kan gi Kokvik en inntektssvikt på opp mot 25 prosent.

SJEKK VÆRET: Slik blir det der du bor

Tungt å drive

– Det blir tyngre og tyngre å drive i denne bransjen. Både mai, juni og juli har vært dårlige måneder for oss. Hvis ikke turistene kommer til byen i løpet av de neste fjorten dagene, så er det ikke bare meg, men mange bortetter Brygga, som får problemer, sier Kokvik.

I tirsdagens utgave av Tønsbergs Blad uttalte havnesjef Per Svennar at fritidsbåttrafikken i Tønsberg har sunket med 25 prosent etter tre dårlige somrer på rad.

LES HELE SAKEN: Båtgjestene regner bort

Les mer om:  Tønsberg  Jobb og næringsliv  Nyheter