Torsdag morgen ble en syklist truffet av en motgående bil da han skulle passere en traktor på Ramnesveien. Foto: Foto: Tom Erik Rønningen

– Vi har ikke råd til å miste noen her

RE: Sigurd Johnsen har kjempet for sykkelsti på Ramnesveien i mange år. – Må det skje en dødsulykke før fylkeskommunen får opp øynene?, lurer han.
Marikken W. Wathne
Publisert 06.07.2012 kl. 21:51 Oppdatert 06.07.2012 kl. 21:51

Tips en venn på e-post:Sigurd Johnsen i Jarberg velforening har kjempet lenge for å få gang-og sykkelsti ved Ramnesveien.

– Vi har jo unger som sykler her hver dag, samtidig som det går tungtrafikk att og fram, sier Johnsen, som sier kampen om gangvei har vart i flere år.Torsdag morgen ble en syklist truffet av speilet på en motgående bil da han kjørte forbi en traktor på Ramnesveien.

– Han hadde ordentlig flaks, sier Johnsen, som mener en ulykke her fort kunne hatt et dødelig utfall.

Frykter for barnas sikkerhet

Lenge har beboerne i Jarberg velforening bedt fylkeskommunen om en gang-og sykkelvei langs Ramnesveien. At det skjer en ulykke langs strekningen før planer om gang-og sykkelveien er utarbeidet, synes han er tragisk.

– Må det skje en dødsulykke her før fylkeskommunen får opp øynene?, spør han, og legger til:

– Vi har ikke råd til å miste noen her.

Styremedlemmet sier han, og mange andre, er redde for å sende barna ut på Ramnesveien, men de har ikke noe valg.

– Det går ingen annen vei, og vi kan ikke fly, så vi må jo sende unga våre ut på den veien.

Johnsen sier han har vært i kontakt med fylkeskommunen, som sier det er problematisk å ta jord fra gårdene for å legge gang-og sykkelvei på strekningen.

– Men jeg kjenner bøndene og vet at de ikke ville hatt noe i mot å ofre litt jord for å få en gang- og sykkelvei her, sier Johnsen, og mener at han kunne skaffet underskrifter fra bøndene på fem minutter.

Tidligst i 2014

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Tore Kaurin kan fortelle at et prosjekt om gang- og sykkelvei langs Ramnesveien ikke ligger i fylkeskommunens plan fram til 2013.

Det betyr at det ikke kommer til å bli noen gang- og sykkelvei langs Ramnesveien før tidligst i 2014.

– I løpet av høsten skal vi sette opp et nytt handlingsprogram for 2014-2017, sier Kaurin.

Fylkesvedtaket som gjøres i høst vil vise om en gang- og sykkelsti langs Ramnesveien vil realiseres i løpet av perioden mellom 2014 og 2017. Hvis ikke vil beboerne langs fylkesveien måtte vente i enda tre år.

Kaurin sier at denne prosessen ikke påvirkes av ulykker som skjer langs veien.

– Sånt skjer desverre langs mange fylkesveier, men det utløser ikke mer penger til gang- og sykkelvei, sier Kaurin.

Les mer om:  Re  Nyheter 

På forsiden nå