MÅLET ER NÅDD: Og Tønsberg Vikings rykker opp til 2. divisjon. Foran fra venstre hjelpetrener Jay Gundersen, trener Lars Oddvar Fjeldvang og lagets beste spiller Morten Sandø. Foto: Kirvil Håberg allum

Historisk ishockeyopprykk

TØNSBERG: For første gang i historien er Tønsberg Vikings oppe i 2. divisjon. Og ikke nok med det, de har også gode muligheter til å bli seriemestere.

Tønsberg Vikings vant 9-4 over Nes i hjemmekampen søndag og sikret opprykket til 2. divisjon. Med perioderesultatene 0-0, 5-3 og 4-1 var Tønsberg-laget klart bedre enn Nes. Særlig var Morten Sandø god. Han signerte to av målene og var i tillegg veldig delaktig ved flere andre scoringer.
De øvrige målene ble signert av Inge Forseth 2, Mats Laaveg, Fredrik Helgesen, Stian Lorentzen, Christoffer Ingrum og Stian Engen.
Ekstatisk glad
Jeg er ekstatisk glad for at klubben for første gang i historien har klart å kare seg opp i 2. divisjon. Det var også målet for sesongen, når jeg selv gikk på som trener og sportslig leder, sier Lars Oddvar Fjeldvang til Tønsbergs Blad.
Dette er et resultat av at vi har klart å trekke til oss noen spillere utenfra, som har gitt oss den tyngde vi trengte for å spille oss opp. Det har ikke vært mange nedturene denne sesongen, for det har kun blitt to tap, og det har vært i kamper hvor vi ikke har klart å stille vårt beste lag. Ett av de to tapene var mot et lag som spilte i 2. divisjon i fjor, nemlig Ringerike, som vi møtte når vi selv hadde flere spiller skadet, legger han til.
For få scoringer
Noe han har savnet er flere scoringer. For Tønsberg-laget burde ifølge Fjeldvang scoret langt flere mål enn de har klart. Laget har i noen kamper vasset i sjanser uten å få tilstrekkelig nettkjenning.
Det har naturligvis også litt med hva slags lag vi har stilt. På den annen side har vi klart å gjennomføre en sesong hvor flere av klubbens yngre spillere har fått sjansen i A-laget. Det har vært et ønske fra klubbens styre, og det er jeg glad for at vi har klart å gjennomføre.
Flere unge spillere
To juniorspillere som tidlig i sesongen ikke engang var påtenkt som A-lagspillere har fått sjansen. Det er Chris Westerheim og Magnus Hansen. Også flere av de øvrige juniorene er blitt benyttet. Det betyr at klubben er i ferd med å få fram en god generasjon spillere fra egne aldersbestemte lag.
Selv om vi er oppe er motivasjonen den samme foran den viktige kampen mot Lillestrøm/Skedsmo fredag. Klarer vi å slå dem og i tillegg vinner over Holmen i siste serierunde den 20. mars er vi seriemestere i tillegg. Det er motivasjonen videre. Men klarer vi ikke å slå Lillestrøm/Skedsmo på bortebane fredag er det likevel ingen krise. For opprykket er sikret. Med tap fredag vil vi ende to poeng bak Lillestrøm/Skedsmo, det andre opprykkslaget, sier Lars Oddvar Fjeldvang.


(Arkivartikkel fra 09.03.2004)
 

På forsiden nå