FRA HOCKEYENS MEKKA: – Jeg ville møte nye mennesker og oppleve en ny kultur, sier Dave Flanders. 31-åringen har flyttet fra Canada for å spille og trene Tønsberg Vikings opp i 2. divisjon. FOTO: PER MOE

Kanadier skal redde Tønsberg Vikings

I vinter søkte Jan Oddvar Fjeldvang på internett etter canadiske hockeyspillere med eventyrlyst. Lørdag spiller Dave Flanders for Tønsberg Vikings i serieåpningen mot Jutul.

Og ikke nok med at han skal spille. Dave Flanders er også ansatt som ny hovedtrener for Tønsbergs eneste ishockeylag.
Så vi fyrer av tusenkronersspørsmålet med en gang:
– Hva i all verden får en canadisk gutt til å reise fra hockeyens hjemland for å spille for et norsk 3. divisjonslag?
– Jeg ville møte nye mennesker, oppleve en ny kultur og spille masse hockey. Det fikk jeg gjøre her. You can't beat that, sier Dave.

Mailmannen

Historien startet forrige vinter. Tønsberg Vikings sportslige leder Jan Oddvar Fjeldvang lurte på hvordan klubben skulle nå målet om 1. divisjonsspill innen 2006. Han fant ut at Vikings måtte hente inn spillere som sportslig sett var langt bedre enn dem klubben allerede hadde. Så koblet han seg til internett.
– Jeg sendte en mail til en hockeyside og søkte etter spillere som ville prøve seg hos oss, forteller Fjeldvang.
Dave Flanders klikket seg inn på siden, så innlegget fra Fjeldvang og svarte. I sommer reiste han til Tønsberg for å sjekke ut byen og klubben. Og denne uken kom han tilbake – for å bli.
– Jeg er gift, men kona blir hjemme i Canada i første omgang. Hvis jeg fortsetter neste sesong, er planen at hun skal flytte etter, sier Dave.

Hockeyfrelst

31-åringen kommer fra Kitchener utenfor Toronto i Canada. Som de fleste andre canadiske gutter, er Dave Flanders født med en puck i hjertet.
– Jeg har spilt hockey siden jeg var fem år. I Canada elsker alle hockey. Det er blitt en livsstil for meg, sier Dave og peker på emblemet på treningstrøyen. "Toronto Maple Leafs", står det. Selv oppnådde han aldri drømmen om NHL.
– Jeg har spilt på junior C-nivå og på high school-lag. Jeg har trent flere guttelag, men aldri et seniorlag, sier Dave Flanders.

Mål om opprykk

Tønsberg Vikings håper og tror at Dave Flanders' inntreden skal gi hele klubben et løft.
– Dave er verdens hyggeligste fyr, men beinhard når det gjelder disiplin. Han krever full oppmerksomhet når vi spiller. Håpet er at denne canadiske disiplinen skal forplante seg nedover i de aldersbestemte klassene, sier Jan Oddvar Fjeldvang.
På isen liker Dave Flanders seg best foran kassa. Enten som avslutter eller servitør av målgivende pucker.
– Jeg satser på å bli toppscorer, men det viktigste er at vi rykker opp i 2. divisjon, sier Dave Flanders.


(Arkivartikkel fra 18.10.2002)