TETT THRILLER: Tønsberg Vikings måtte vinne mot Holmen for å ha håp om opprykk til 2. divisjon, men tapte kampen 5-6. Seieren glapp på grunn av usikkert forsvarsarbeid i sluttfasen av periodene. FOTO: PER GILDING

Mistet seieren og opprykket

TØNSBERG: Seks minutter før slutt ledet Tønsberg Vikings 5-4 i kampen de måtte vinne. Så raknet alt på halvannet minutt. Nå må ishockeylaget se langt etter 2. divisjonsspill neste sesong.

– Fryktelig ergerlig. Dette burde vi klart, sier Gerhard Nilsen jr.
Den spillende hjelpetreneren var like skuffet som alle andre etter at sluttsignalet lød. For kampen mot Holmen lørdag var mer enn en vanlig hockeykamp i 3. divisjon.
– Dette var en slags seriefinale for oss. Vi måtte vinne for å ha håp om opprykk. Nå må vi ha hjelp fra andre lag for å greie det, sier Nilsen.

– Vår egen feil

Tre kamper før slutt ligger Tønsberg Vikings seks poeng bak Holmen på annenplass. De to beste i divisjonen rykker opp.
– Det er synd for Tønsberg at det ikke blir opprykk. Det hadde vært langt lettere å holde på de yngre talentene i klubben hvis vi hadde spilt i 2. divisjon. Det hadde også vært enklere å skaffe forsterkninger fra Sverige, sier Nilsen.
19-åringen mener tapet for Holmen var unødvendig. Og det er ingen å skylde på.
– Det var vår egen feil at det gikk som det gikk. Vi ble litt for overivrige da vi tok ledelsen, sier Nilsen.

For enkelt

Kampen ble en tett thriller som bølget frem og tilbake gjennom samtlige tre perioder. I en innholdsrik første periode klarte Tønsberg å vende Holmens tidlige ledelse, men to lettkjøpte mål på 13 sekunder ga gjestene initiativet på ny. I midtperioden utlignet Dave Flanders fortjent for hjemmelaget, men et lompeskudd fra Holmen ødela alt igjen.
I siste periode satset Tønsberg fremover – og det ga resultater. Først da Espen Laaveg dundret inn 4-4 på et slagskudd. Så viste Gerhard Nilsen jr. sine kvaliteter ved å gå solo og elegant vippe inn 5-4. Der og da var Tønsberg på vei inn i opprykkskampen. Men på halvannet minutt forsvant håpet. Slapt forsvarsspill ga Holmen seieren – og trolig opprykket.
– Målene vi slapp inn var altfor enkle. Vi burde spilt på det sikre og halt seieren i land, sier Gerhard Nilsen jr.


(Arkivartikkel fra 17.02.2003)
 

På forsiden nå