NORGES STØRSTE – OG NORGES BESTE: Holmestrand har Norges største petanque-klubb, og innehar nå også tidenes første kongepokal i idretten. Fra venstre: Ståle Baksetersveen, med barnebarnet Arielle R. Olsen (4 1/2) på armen, François Soto og Roger Johansen. Foto: Anette K. Haldorsen

Norges første petanque-konger

HOLMESTRAND: Dette bildet er intet mindre enn historisk. For første gang noensinne har det blitt utdelt en kongepokal i pentaque.
Anette K. Haldorsen
Publisert 17.08.2011 kl 07:35 Oppdatert 17.08.2011 kl 07:55

Tips en venn på e-post:– Dette er jo egentlig ganske stort. Først og fremst det at petanque-NM fikk dele ut en kongepokal, det er tross alt bare fire år siden vi ble medlemmer av Norges Idrettsforbund. Og så er det jo ekstra gøy å vinne denne første pokalen, smiler Ståle Baksetersveen.

Han og lagkameratene François Soto og Roger Johansen er nybakte norgesmestere i klassen trippel åpen, og landets første kongepokalvinnere i petanque.

Del på Facebook

Fra pølse til pokal

I går ble de tre gjort stas på med både kake og taler på Nedre Gausen kompetansesenter. Til stede for å gratulere var klubbkamerater, banksjef, representanter fra forbundet og Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele.

– Det er faktisk akkurat ni år siden vi spilte vår første kamp sammen. Også den gangen deltok vi i NM, og det var faktisk Follo som arrangerte da også, mimrer Baksetersveen.

Resten av mesterskapet har muligens gått litt i glemmeboka.

– Den gangen ble det ikke så mye premier, kan du si. Det ble en pølse i brød som trøstepris, ler Roger Johansen.

Trener videre

Selv om de tre medaljegrossistene har nådd norgestoppen i petanque, har de ingen planer om å kaste inn kula for godt.

– Nei, vi må jo fortsette å trene. Det at vi vant skaper et godt samhold i klubben, og for mange er det nok ekstra morsomt å slå oss. Derfor kan vi jo prøve å motivere andre til å trene enda mer. Vi prøver jo å lære bort det vi kan til de andre i klubben, sier Johansen.

– Ja, men ikke alt, gliser Baksetersveen.

På forsiden nå


...

Jula er høysesong for butikktyverier

Noen av gavene som ligger under treet, kan være stjålet.

...

Slik blir du den perfekte julenisse

Det er mye som kan gå galt når julenissen skal glede de minste på julaften. Vi gir deg de beste nissetipsene.