KONSENTRERT: François Soto fra Holmestrand Petanqueklubb gjør sine vante rutiner. Foto: Aleksander Lee Olsen

Seiersgrus

HOLMESTRAND: Holmestrand Petanqueklubb arrangerte Festivalturnering parallelt med kulturfestivalens siste dag i Holmestrand by. Selv om hele norgeseliten var på plass, var det en lokal trio som stakk av med seieren.

I STØTET: Turneringsansvarlig Ståle Baksetersveen var en av seierherrene under helgens festivalturnering på Nedre Gausen i Holmestrand. Foto: Aleksander Lee Olsen

Helge Skjørberg, Ståle Baksetersveen og François Soto fra Holmestrand Petanqueklubb var laget som trakk det aller lengste strået. Selv om det ble et tap i den innledende runden, var det ingen som klarte å tukte trioen da det begynte å dra seg til.

Endelig

Etter å ha tapt flere finaler tidligere denne sesongen, smakte det ekstra godt med seier på hjemmebane.
– Det var utrolig deilig å gå av med en seier. Det har vært mye nesten denne sesongen, sier seierherre og turneringsansvarlig Ståle Baksetersveen.

– Vi slo ut det norske EM-laget i semifinalen, så spillet fungerte veldig bra, legger han til.


Selv har både Baksetersveen og Soto vært innom landslaget i petanque, men i år gikk ikke kvalifiseringen som planlagt.
– Det er alltid moro å være med på landslaget, og det er noe vi jobber imot. Det er veldig utfordrende med mange gode motspillere, sier Baksetersveen.

Suksess

15 lag av tre spillere deltok i denne turneringen som ble arrangert for åttende gang. Hver spiller har to kuler og laget som først når 13 poeng vinner kampen.
– Arrangementet har gått veldig bra, og vi er glade for at vi fikk så fint vær. Jeg vet det er flere lag som ikke stilte på grunn av det dårlige værvarselet, sier turneringsansvarlig.
– Det er 45 spillere her i dag, og det er omtrent som i fjor. Vi er fornøyd med deltakelsen, men vi har plass til flere, legger han til.

Holmestrand Petanqueklubb stilte også med trioene Johnny Skjørberg/Jon Egil Stavik/Bjørn Arne Nordhagen, Birger O. Hansen/Geir Høistad/Hans-Erik Røneid-Hansen og Harald Tronrud/Jan Åge Paulsen/Frank G. Hansen, men ingen av disse lagene fikk kulene til å rulle i sin retning.


(Arkivartikkel fra 15.06.2009)
 

På forsiden nå