Slår et slag for A-laget i ishockey

Tønsberg og omegn Ishockeyklubb har hatt fin utvikling for de yngre lagene. Men nivået på A-laget i 3. divisjon er klubben ikke fornøyd med.

Det ønsker hockeyklubben å gjøre noe med.
– Mens vi i mange år har vært mest opptatt av å skape ishockeymiljø og gode lag i de yngre årsklassene, vil det fra kommende sesong være et prioritert ønske å gjøre noe med A-laget for å få det opp på et høyere nivå, sier leder i Tønsberg og omegn Ishockeyklubb, Arne Fredrik Killingstad, til Tønsbergs Blad.
Uten et bedre A-lag mistet TOIK sine mest lovende spillere.
TOIK hadde sitt årsmøte mandag og gjenvalgte Arne Fredrik Killingstad som leder. Det nye styret består for øvrig av økonomi og markedsansvarlig Gerhard Nilsen, sportslig leder Lars Oddvar Fjellvang, kasserer/sekretær Gro Davidsen, prosjektleder Henrik Åge Holgersen, mediekontakt Roar Vasbø, sosialkontakt Liv Sigstad, dugnadansvarlig Morten Ims Henriksen og ungdomskontakt Espen Laaveg.

Årlig til Canada

Av aktiviteter har Canada-turen for G15-laget vært et stort høydepunkt. Laget deltok i en turnering og snuste på seieren. I den siste av åtte kamper tapte laget med ett mål og endte på tredjeplass. Med seier i den siste kampen ville Tønsberg-laget vunnet serien laget spilte i.
A-laget endte midt på tabellen i 3.divisjon.
– Canada-turen kommer vi til å jobbe videre med for kommende gutter 15-lag. Vi ha en årlig tur for denne aldersklassen, sier Arne Fredrik Killingstad.
– Vi driver godt i de aldersbestemte klassene og har tatt skalpen til gode lag som Sparta, Vålerenga, Stjernen, Frisk, Lillehammer, Storhamar, Trondheim, Manglerud/Star og Furuset. Det er mange i ishockey-Norge som snakker om oss, og selv føler vi at det begynner å smake av fugl, legger han til.

Flagger ut

– Noen problemer?
– Ikke store problemer, men vi ser at vi har for dårlige fremtidsutsikter for dem som blir veldig gode med et A-lag i 3.divisjon. Når vi får frem mange gode spillere, viser det at vi gjør tingene riktig, men vi skulle gjerne hatt et A-lag på et høyere nivå. Uten et A-lag på et høyere nivå vil fem av årets G15-spillere velge NTG Asker fra høsten. Det betyr at en tredjedel av et juniorlag forsvinner. De ønsker større utfordringer enn vi kan gi dem, sier Arne Fredrik Killingstad.


(Arkivartikkel fra 16.05.2002)
 

På forsiden nå