GIKK TIL NTG: Tønsberg og omegn Ishockeyklubb må klare seg uten sine største fremtidshåp. Sist sesongs landslagsspillere Petter Even Killingstad (fra venstre), Jonathan Rabin og Simen Trangsrud har gått til NTG/Asker. Arkivfoto: Anne-Stine Johnsbråten

Tappet for talenter

TØNSBERG: Tønsberg og omegn Ishockeyklubb tapte 0-6 for Comet 2 og fikk sist helg en tung innledning på sesongen. Viktige spillere mangler.

Laget ble nest sist i 2. divisjon sist sesong og unngikk såvidt nedrykk. I en ny sesong håper Tønsbergs iskrigere å avansere litt i tabellen, men lett blir det ikke.
For Tønsberg-laget har mistet lovende spillere siden fjorårslaget.
Laaveg-tvillingene, Marius og Mads, har gått til en Oslo-klubb, mens 16-åringene Petter Even Killingstad, Simen Trangsrud og Jonatan Rabin som spilte på 15-årslandslaget, har begynt på Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum og spiller denne sesongen for NTG/Asker.

Trist

– Det er trist å miste våre mest lovende spillere til andre klubber, men det har med idrettstilbudet på de videregående skolene i vårt distrikt å gjøre. Uten noe ishockeytilbud er det ikke noe å si på at spillere herfra søker seg til hockeylinjen til NTG i Bærum, sier Liv Singstad, leder i Tønsberg og omegn Ishockeyklubb.
Hun sier at ishockeyklubben har mast på ledelsen ved Greveskogen Videregående skole om få til en hockeylinje, men fått det samme negative svaret hver gang.
– Re og andre skoler i Vestfold har fokus på fotball og håndball. Men ishockey er det ingen av skolene som har noe tilbud om. Det er synd, men viljen til å lage en hockeylinje er ikke til stede, sier hun.

Avvisende

– Det er vel bittert å måtte konstatere at dere som til stadighet får fram gode talenter mister disse når de skal begynne på videregående skole?
– Vi har i flere år ønsket å kunne samarbeide med Greveskogen, for å få til trening i skoletiden, men bare fått høre at det på fylkesplan er bestemt hvilke skoler som skal ha idrettslinje.
For en ny sesong håper Singstad at klubbens A-lag kan klore seg fast i 2. divisjon, helst en plass eller to litt høyere opp i tabellen.
– Vi har en helt grei A-stall, men mange av spillerne er veldig unge. For siden vi ikke har juniorlag, blir det til at flere 16-åringer vil spille på A-laget. Vi har riktignok fått tre svenske spillere. Jimmi Svensson er lagets spillende trener, Kent Ahlstrøm og Patrick Strandberg to unge svensker, sier hun.
Utover A-laget har klubben lag i 15- og 13-årsklassene, og enda yngre lag.


(Arkivartikkel fra 20.10.2006)
 

På forsiden nå