TAPTE: Tønsberg Vikings ledet 1-0, men tapte 4-6 for et robust Nesøya-lag. Tønsberg-laget i rødt, hvor keeper Sondre Aaasenden var en av lagets beste. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Tønsberg Vikings halvert

TØNSBERG: Tønsberg Vikings spilte to svake perioder i seriekampen mot Nesøya mandag kveld. Særlig midtperioden med fire baklengs ødela alt for hjemmelaget.

Det bedret seg i siste periode, men hjemmelaget måtte se seg slått med 4-6.
Med altfor mange spillere i avgang i løpet av sesongen har det blitt et variabelt og litt for ungt Tønsberg Vikings-lag til å kunne kjempe i tabelltoppen.
Laget innledet svært lovende tidlig i høst med mange forsterkninger utenfra. Men etter hvert som den ene etter den andre av forsterkningene er blitt borte har sesongen totalt sett så lagt vært alt annet enn oppløftende.

Bare en igjen

Martin Forsberg, som scoret to av målene mandag kveld, er den eneste av forsterkningene fra tidlig i høst som er igjen i laget.
Minst seks spillere har forsvunnet. Stian Lorentzen ble borte etter hjernerystelse i november, Lasse Hall er borte etter skade, Andreas Vassberg er borte, Fredrik Helgesen gikk til Lillestrøm/Skedsmo, Espen Laaveg er skadet og Arne Bonde har sluttet.
– Jeg har ikke tall på alle vi har mistet, men noe rundt halve laget har forsvunnet i løpet av serien. Av forskjellige årsaker. Skader, jobb og annet har ført til at vi er blitt veldig redusert etter hvert. Og har et lag bestående av altfor mange unge spillere, sier trener Morten Sandø.

Alt for ungt lag

Han mener laget burde bestått av noen flere rutinerte spillere.
Når rutinerte spillere blir borte hentes nye fra juniorlaget. Det har ført til at sju-åtte spillere fra juniorlaget har spilt på A-laget gjennom hele sesongen. Noe som igjen har ødelagt juniorlaget.
Kampen mandag var det ingen grunn til å være fornøyd med.
– Det ble en dårlig dag for oss. I de to første periodene var vi egentlig veldig dårlige, og spesielt vi som er seniorspillere burde våknet opp mye tidligere. Det ble bedre i tredje periode, men vi hadde sluppet inn altfor lettkjøpte scoringer i den andre perioden til å kunne vinne kampen, sier Sandø.
Tønsberg Vikings var nær scoring minst to ganger mot slutten av kampen, men flere mål ble det ikke.


(Arkivartikkel fra 08.02.2005)