Tønsberg Vikings satser stort

Tønsberg Vikings satser på å bli et etablert 1.divisjonslag innen 2006. For å klare dette målet er det ansatt ny trener og klubben er i samtaler med flere utenlandske spillere.

Sportslig leder Lars Oddvar Fjellvang levner liten tvil om ambisjonsnivået fremover.
– Vi skal satse! Innen 2006 skal vi være et etablert 1.divisjonslag. Jeg tok kontakt med Morten Sandø angående trenerrollen og her har vi allerede fått positivt svar, sier Fjellvang.
Sandø vil fungere som spillende trener, og Vikings har fått en solid forsterkning også spillemessig i den nye treneren.
– Jeg har eliteserie erfaring med Frisk/Asker, hvor jeg spilte fra jeg var 16 til 24 år, sier den nå 28 år gamle treneren, som også har erfaring fra gutte- og juniorlandslaget.
Sandø har klare visjoner for sitt nye lag.
– Et av de store poengene for meg er at vi skal være et attraktivt lag for de yngre spillerne i klubben. I dag forsvinner ofte flere av de yngre talentene til andre klubber. Med satsingen vi setter i gang skal dette ikke lenger være nødvendig, sier Sandø.

Utlendinger

Fjellvang har brukt sommermånedene til å sondere terrenget for utenlandske forsterkninger, og flere er aktuelle.
– Vi har nå det svenske brødreparet Anders og Jonny Angelbrant på besøk. Disse spilte i fjor i svensk 1.divisjon hos Göteborgs IK. Ingen spillere i Vikings tjener penger, så vi er avhengige av å kunne skaffe jobb og bosted til de nye spillerne. Her håper vi næringslivet og lokalmiljøet kan hjelpe oss, sier Fjellvang som har flere spillere i kikkerten.
– Den svenske keeperen Thomas Larsson fra Gãvle er mer eller mindre klar. Canadieren Zeth Van Stralen er allerede klar, mens vi også jobber med å få Dave Flanders over fra Toronto. 31-årige Flanders spiller i en lokal serie i Canada hvor klubben hans har treninger seks ganger i uken.

Positive svensker

Brødrene Angelbrant er tiltenkt en sentral rolle i klubben. Morten Sandø uttaler at brødreparet vil bli tilbudt trenerjobb for de yngre spillerne i klubben.
– Det er viktig at A-laget tar tak nedover i egen klubb. Vi må jobbe for å bli mer synlige i lokalmiljøet, sier treneren.
Storebror Anders Angelbrant er opptatt av det sosiale når han velger seg ny klubb.
– Satsingen vi er blitt presentert virker veldig OK. Det sosiale er viktig, så vi har tatt turen hit for å bli litt kjent med de andre spillerne, sier Anders.
– Vi er også avhengige av jobber ved siden av ishockey. Min samboer er sykepleier, mens både min bror og jeg er åpne for alle typer jobber, forteller Anders Angelbrant.


(Arkivartikkel fra 29.07.2002)