VIKINGHORDE: Tønsberg Vikings-spillerne gratulerer hverandre begeistret etter 11-2 mot Holmen og seriemesterskap i 3. divisjon. Foto: Øyvind Herrebrøden

Triumferende vikinger

TØNSBERG: Etter 11-2 over Holmen ble avdelingsseieren i 3. divisjon en formalitet for Tønsberg Vikings. Men nå må klubben på trenerjakt.

Lars Oddvar "Loffen" Fjeldvang ledet nemlig laget for siste gang. Han mener selv han ikke duger til å trene et 2. divisjonslag i ishockey.
Jeg føler meg ikke kompetent nok til å trene laget neste år. Gutta fortjener et mer proft opplegg, sier Fjeldvang, etter at seriemesterskapet er vel i havn.
Det har ingenting med motivasjonen å gjøre. Budskapet er ikke at jeg gir meg på topp og overlater resten til søpla. Jeg er ikke feig, understreker den avtroppende treneren som i dagliglivet er butikksjef og trebarnsfar.
Kastet loff
Supportergjengen på tribunen kastet loffskiver ned på isen som en siste hyllest til treneren, som kalles "Loffen". Han både smilte og virket rørt da han gikk fram for å motta blomster fra klubbledelsen kort tid etter sluttsignalet.
Supporterklubben har vært helt perfekt i hele år. Synd ikke alle norske hockeylag kan vise til tilsvarende. De skaper en positivitet vi tar imot med åpne armer.
Fjeldvang har sittet som sportslig leder i klubben og er selv med i jakten på den nye treneren.
Jeg har levert tre-fire navn som det jobbes med nå, sier Fjeldvang, som også fratrer vervet som sportslig leder. Men han lover å forbli i miljøet.
Vi skulle gjerne beholdt Lars Oddvar. Han har et godt kontaktnett og har gjort jobben sin, sier Arne Fredrik Killingstad, leder i Tønsberg Vikings.
Har klubben noe i 2. divisjon å gjøre?
Ja. Målet blir å etablere seg i 2. divisjon.
Sandø årets spiller
Veteranen Morten Sandø ble valgt til årets spiller etter kampen mot Holmen. I garderoben etterpå skålte han i champagnebrus.
Dette ble nesten kjedelig, sier hockeyveteranen og sikter til matchen som aldri ble spennende – selv ikke da gjestene tok ledelsen 1-0.
Sandø ser fram til å bli med klubben opp i 2. divisjon.
Dette er kjempegøy. Klubben har potensial og talenter. Og det er helt rått med så stort publikum.
Gratis entre slo tydeligvis godt an – ifølge telleapparatene var totalt 270 personer innom ishallen lørdag ettermiddag.


(Arkivartikkel fra 22.03.2004)
 

På forsiden nå