ISKALDE RÅD: Rolf Kirkvaag jr. (i midten) har engasjert seg i Tønsberghockeyens fremtid. Her gir han Jørgen Nilsen noen velmenende ord etter seieren mot Skedsmo forrige helg. Helt til venstre, trener Andreas Thoft. Foto: Anette K. Haldorsen

Veteranen ser noe stort

TØNSBERG: Tønsberg Vikings ruster opp mot det som kan bli deres beste sesong noensinne. På tribunen sitter en gammel hockeyveteran. Han ser konturene av noe stort.

SATSER HARDT: Tønsberg Vikings satser alt på opprykk til 1. divisjon. En toppklubb i Tønsberg er fullt mulig, sier hockeyveteran Rolf Kirkvaag jr. Foto: Anette K. Haldorsen

Søndag 14. september. Tønsberg Vikings banker divisjonskollega Skedsmo 9-5 i en treningskamp. Spillerne går rakrygget i garderoben. Trener Andreas Thoft unner seg et lite smil.

På tribunen sitter hockeyveteran Rolf Kirkvaag jr. Etter at den tidligere elitetreneren og landslagsspilleren slo seg ned på Hvasser for et par år siden, har han sett Vikings i aksjon flere ganger.


Han har sett laget vinne mot antatt tøffere motstand, han har sett nye spillere komme til, og han har sett flere unge talenter tre frem i lyset.

Det er derfor Kirkvaag kan være så sikker i sin sak når han påstår at:

– Tønsberg Vikings har noe utrolig spennende på gang. Dette kan faktisk bli mer morsomt enn Tønsberg by er klar over.

Mot alle odds

For det er ikke til å stikke under en stol at hockeymiljøet i Tønsberg har ligget brakk i flere år. Likevel har det, mot alle odds, vokst frem flere lokale talenter den siste tiden. Stortalenter, skal vi tro Kirkvaag rett.

– Det er lett å spørre seg om det virkelig er liv laga for en eliteklubb i hockey her i Tønsberg. Spør du meg, er svaret selvfølgelig ja, sier Kirkvaag og forklarer:


– Hele fundamentet rundt en satsingsklubb må lages på grunnlag av spillere fra byen.

Kirkvaag og peker ut i ishallen.

– Der nede ser du 8-10 tønsberggutter som kan bli så gode de vil, de skjønner det bare ikke selv enda. Uten dem hadde denne satsingen vært helt dødfødt, sier Kirkvaag og legger til:


– Og så har de jo fått en tsjekker (Jiri Jantovsky). Hele hockeynorge klødde seg i hodet og lurte på hvordan i all verden Tønsberg Vikings klarte å hente han. I tillegg er Gerhard Nilsen tilbake, og fire lovende juniorspillere fra Sverige har kommet til i forkant av sesongen.

Dyktige ledere

Men det hjelper ikke bare å være godt rustet på isen dersom klubben vil opp og fram.
– Tønsberghockeyen trenger selvfølgelig en god ledelse som brenner for det de gjør. Det har de Tønsberg nå, i form av Roar Berg, Gerhard Nilsen og Lars Oddvar Fjeldvang. De har også en stødig trener i Andreas Thoft, sier Kirkvaag og fortsetter:
– I tillegg har Tønsberg hockey vært flinke og nøkterne når det gjelder pengebruk. Det er ingen som har satset over evne, og det er heller ingen som vil få økonomiske problemer dersom bobla sprekker.

Dømt til å lykkes?

Hovedingrediensene er allerede i gryta. Er det i det hele tatt noe som kan slå feil?

– Det første jeg tenker er at nå må noen ta ansvar og varme opp hallen. Ta litt inngangspenger ved døra og skru opp varmen, så blir det levelig for publikum å se kamp, sier Kirkvaag og peker ut mot en gjeng blåfrosne tilskuere


– Jeg tror likevel at hvis laget klarer å rykke opp i år, så bør i de i løpet av 2-3 år i 1. divisjon greie steget opp i eliteserien. Sånn jeg ser det er det en nøktern og helt realistisk målsetting, sier Kirkvaag og avslutter:

– Men hvis de virkelig mener det de sier, at de vil satse, så må det gjøres skikkelig. Den dagen man uttaler at dette skal være en hyggeklubb, da er det bare å glemme det.


(Arkivartikkel fra 18.09.2008)
 

På forsiden nå