JUBEL FOR MÅL: Morten Sandø blir gratulert etter sin første scoring i Tønsberg-drakta. Fredrik Helgesen (til venstre) og Mathias Killingstad jubler sammen med nykommeren. FOTO: OVE HUNSTADBRÅTEN

Viking-seier over Drammen

Fem år etter at han kuttet ut hockey på toppnivå er Morten Sandø tilbake. Lørdag var han en av arkitektene bak sesongens første seier for Tønsberg Vikings.

RUNDER: Morten Sandø spiller seg gjennom Drammen-forsvaret og scorer i Tønsberg Ishall. FOTO: OVE HUNSTADBRÅTEN

I Tønsberg Ishall ble Drammen sendt hjem med 6-4 tap. Etter to tamme perioder skjedde det meste de siste 20 minuttene.

Farten opp

Da hadde også Morten Sandø, som har eliteseriespill med Frisk-Asker bak seg, fått sving på skøyter og kølle.
– Du vet, det tar tid å komme i gang. Jeg har ikke all verdens treningsgrunnlag, selv om jeg har spilt aktivt også etter at jeg valgte studier fremfor toppsatsing i Frisk.
Tønsberg ledet 2-1 etter de to første periodene. I midtperioden var laget heldige som slapp baklengsmål. Men målvakt Axel Bondø holdt laget inne i kampen med en rekke solide og kvalifiserte redninger.
Plutselig løsnet alt foran drammensernes målvakt. Først puttet Stian Eriksen pucken i mål etter klyngespill. Bare sekunder etter dro Morten Sandø seg fri og scoret rutinert, før ytterligere to scoringer fjernet spenningen. Selv om gjestene reduserte to ganger i løpet av de siste to minuttene, var seieren aldri truet for vikingene.

Fremgang

– Dette var min første kamp for laget. Jeg synes jeg ser veldig mye positivt i laget. Klubben har et seriøst apparat rundt seg, og spillerne er motiverte og villige til blø for hverandre. Ekstra morsomt er det selvsagt å være med på den første seieren for laget i år, sier 29-åringen som flyttet til Tønsberg for et år siden.
Den tidligere elitespilleren berømmet jobben som trener Dave Flanders har gjort de få ukene kanadieren har vært i Tønsberg.
– Dave jobber med de grunnleggende systemene i hockey. Det tar tid å få dette under huden. Men jeg ser allerede at noe skjer. Vi kommuniserer mye mer ute på isen enn hva som er typisk for hockey på dette nivået. Med tiden skal dette bli riktig bra.

Mer inne

For Sandø er sikker på at det bor mer i laget enn det man har fått ut hittil.
– Det er mye å sette fingeren på. I kampen i dag hadde vi en rekke muligheter til å etablere overtallsspill. Men de mulighetene brukte vi dårlig. Her er en konkret oppgave å forbedre.
Alle i hallen kunne se hvor puslete og dårlig organisert vikingene var mens den ene drammenseren etter den andre satt i fryseboksen med utvisning.
Men da de klarte å øke tempoet midtveis i siste periode, rant puckene inn bak en ellers god Drammens-målvakt. Fire mål på like mange minutter, i kampens mest fartsfylte fase.
– I de minuttene fikk vi se at vi har noe på gang. Selv om vi toppet laget på slutten, har vi tre femmere som er temmelig jevngode, sier Sandø.


(Arkivartikkel fra 04.11.2002)