For andre året på rad slo Tønsbergs Blad seg sammen med Færder kommune og Tønsberg kommune, og lagde direktesendt frokost-TV fra morgen på 17. mai. Det falt tydelig i smak hos mange.

– Det var veldig gøy for Tønsbergs Blad å være med å gjøre en festdag enda bedre sammen med Færder kommune og Tønsberg kommune. Vi setter veldig pris på det samarbeidet vi hadde med dem om 17. mai-sendingen, sier ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Sigmund Kydland.

3.200 enheter (PC, mobil, nettbrett, smart-TV) fulgte sendingen direkte fra 07.45 på nasjonaldagen. Senere på nasjonaldagen la vi ut opptak av sendingen, og det ga ytterligere noen tusen seere anledningen til å se det neste tre timer lange og rikholdige programmet.

– I år lyktes vi med å skape et samlingspunkt for innbyggerne 17. mai. Å være et samlingspunkt er en av ambisjonene våre i Tønsbergs Blad, sier Kydland.

Har du enda ikke sett sendingen. Det er ikke for sent. Du finner opptak av sendingen i bunn av denne saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

15 land

Direktesendingen ble fulgt av seere langt utenfor kommunegrensene til Færder og Tønsberg. Folk logget seg nemlig på fra hele verden, fra 15 forskjellige land viser vår statistikk.

Aller fleste seere var det naturlig nok her i Norge, med Spania og Sverige som nummer to og tre på listen over land med flest seere. Deretter fulgte Tyskland, USA og Frankrike, før vi faktisk hadde flere seere fra Ukraina enn Danmark.

Vi hadde også folk som fulgte sendingen i Storbritannia, Ungarn, Nederland, Polen, Mexico – og så kanskje det mest eksotiske innslaget, Costa Rica.

– Hva så med 2022, Sigmund – blir det ny sending da?

– Først og fremst håper vi alle at det blir en normal 17. mai i 2022. Samtidig har vi fått blod på tann når det gjelder denne typen direktesending på 17. mai, så det blir helt sikkert en lignende sending også neste år, sier Tønsbergs Blads ansvarlig redaktør.