Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddssingel La Liga: Stuani steller i stand trøbbel for Levante

Lørdagskupongen: Nesten seks millioner i bonuspotten

V65 Biri: Fabian ordner helgecash på Jarlsberg

V65-lunsj Sverige: Vi går for en frekk V65-banker

Live: Overgangsvinduet januar 2019

Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Fredagens langoddsprogram har et magert utvalg av fotballkamper. Høydepunktene er FA-cup-oppgjøret mellom Tottenham og lille Tranmere på Prenton Park, og de to kampene fra La Liga: Levante – Girona og Espanyol – Leganés. Det spilles også to kamper i Segunda Division i Spania og én kamp i skotsk Premiership. Det er ellers ishockey som dominerer oddsmenyen denne fredag, og det spilles hockeykamper i blant annet Tyskland, Danmark, Sveits, Sverige og KHL.

NB! Fredag er det 99 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Espanyol - CD Leganes 1,80 - 2,95 - 4,15 B (spillestopp kl. 2055)

Selv om Espanyol fikk en bra start på sesongen, var avslutningen på 2018 miserabel. De har ikke tatt et eneste poeng i La Liga siden 5. november da de slo Athletic Bilboa 1-0.

Nå står Barcelona-kubben med seks tap på rad i La Liga.

De viste tegn til bedring i bortekampen mot Atletico Madrid, men tapte likevel 0-1 i hovedstaden. Defensivt har Espanyol hatt store problemer de siste par månedene. De har sluppet inn 16 mål på de siste seks kampene.

Leganes har hatt stikk motsatt utvikling. De startet svakt og så lenge ut som en opplagt nedrykkskandidat. Men Mauricio Pellegrino har sakte, men sikkert fått laget bedre organisert og da har også resultatene kommet. Guido Carrillo har fått stor tillit. Spissen som mislyktes i Southampton sist sesong har vært en nøkkelspiller for Pellegrino i Leganes denne sesongen.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

De spiller veldig direkte og mye av spillet går gjennom Carrillo. Det har vist seg å være svært effektivt. Leganes er ubeseiret i ni kamper på rad i alle turneringer før bortekampen mot Espanyol. Seks av de ni siste kampene har endt uavgjort, og jeg tror Espanyol skal få problemer med å slå dem til tross for at de spiller på hjemmebane.

Leganes er riktignok uten seier i de fire siste bortekampene i La Liga som er spilt på en fredag. De har én uavgjort og tre tap, og de har faktisk ike klart å score noen av de fire kampene. Det burde få alle alarmklokkene til å ringe, men jeg tror fredagsmarerittet tar slutt i kveld. Leganes er i fin form, og jeg tror de har en glimrende mulighet til å ta tre poeng av et Espanyol-lag som er helt ute av form.

Se alle sesongens nye Leganes-drakter her!

Espanyol mangler Esteban Granero. Han er suspendert. Den viktige stopperen Mario Hermoso er usikker.

Ruben Perez er suspendert hos Leganes. Det betyr at Mikel Vesga starter på midtbanen. Det er ikke ventet andre endringer hos gjestene.

Akkurat nå kan jeg ikke gå for Espanyol-seier, iallfall ikke til 1,80 i odds. De er virkelig i en bakgate i øyeblikket. Laget mangler kreativiet offensivt og forsvaret har vært pinlig dårlig i de siste kampene.

Det er verdt å merke seg at Leganes vant begge kampene mot Espanyol sist sesong. De slo dem 3-2 hjemme og vant 1-0 borte på RCDE Stadium i Barcelona.

Leganes er uten tap i de syv siste kampene i La Liga. De har to seire og fem uavgjorte. Jeg tror de fortsetter den gode trenden fredag. Espanyol må holde et øye på Leganes-spilleren Nabil El Zhar. Han har vært en pest og en plage for dem. El Zhar har scoret tre mål mot Espanyol i La Liga. 

Jeg går for en skrell i kveld. Leganes til 4,15 i odds må prøves mot et Espanyol-lag som har vært dårlig de siste to månedene. Jeg kan ikke se at de plutselig skal snu fredag.

Klikk her for å levere dette spillet