NØTTERØY: Bilen, som er en Wanderer Sport W25K Cabriolet, er den eneste i sitt slag som ble kjøpt ny i Norge. Den første eieren var Konrad Bryde, og han brukte den blant annet i noen billøp før krigen.

De neste eierne brukte den også til billøp fram til slutten av 50-tallet, før den ble satt til side, delvis demontert, i en skog.

Manglet motor

– Jeg fant den da jeg var på vei hjem fra en skitur i Fredrikstad. Jeg gikk en litt annen løype enn vanlig, og så at det lå noe som lignet på en bil under noen bølgeblikkplater, sier Leif Augustin.

Bilen var en knallrød åpen toseter, delvis demontert og uten motor og girkasse. Augustin hadde sett bilen i høy fart i området tidligere, men ante ikke hvordan bil det var.

– Jeg spurte på den nærmeste gården hvem som eide bilen, og fikk kjøpt den for 250 kroner, sier han.

På nærmeste huggeri fant han en motor som passet ganske bra – fra en Opel Kapitän, og fikk bilen på veien.

– Jeg brukte den som hverdagsbil i ti år. Jeg syntes den var litt morsom, sier han.

Enklere etter murens fall

Etter hvert startet han på jobben med å sette den tilbake til originalstand. Bilen er tyskprodusert, og det største utvalget av deler fantes i Øst-Europa, så etter at muren falt ble det betraktelig enklere å få gjort noe med bilen.

– Jeg har funnet mye i tidligere Øst-Tyskland, Polen og Tsjekkia. I 2007 var restaureringen ferdig.

Mange mekketimer

Augustins bil og 107 andre glis ble vist fram på Tønsberg Automobilklubbs årlige vårtreff i Rosahaugparken søndag.

Klubben har drøyt 200 medlemmer og medlemmer med alle typer kjøretøyer som er mer en 30 år gamle er velkommen som medlemmer. Klubben holder til i lokalet Blårøyk på Føynland, der den har både mekkelokale og klubblokaler.

– Vi tar vare på gamle motoriserte kjøretøyer av alle slag. Her er del lagt ned mange timer i biler og tohjulinger, sier leder av klubben Nils Petter Norman.

Vårtreffet ble arrangert for sjette gang i år, og i sommer vil medlemmenes kjøretøyer også bli vist fram på Brygga.

– Annenhver søndag kommer vi til torvet ved Tollboden, sier Norman.