– I løpet av noen få uker denne våren har 73 ukrainere blitt bosatt i Færder kommune. I tillegg er det et titalls personer som oppholder seg i kommunen. De bor privat hos venner og bekjente, eller har leid seg leilighet. Flere av disse har søkt om alternativ mottaksplassering og ønsker å bli bosatt i kommunen permanent. Disse venter på vedtak om dette, sier virksomhetsdirektør Laila Rognaldsen i en pressemelding fra Færder kommune.

LES OGSÅ: Statsministeren spår en mer turbulent tid for nordmenns økonomi: – Ikke planer om støttepakker

Inkluderende

Kommunen uttrykker at de er imponerte over hvordan kommunens innbyggere har stilt opp med utstyr, omsorg og husly.

– Det sier litt om hvordan innbyggerne i Færder er. Helt fra tidlig i mars har vi jevnlig blitt kontaktet av folk som vil åpne hjemmene sine for flyktningene fra Ukraina. Vi ønsker å rette en stor takk til Røde Kors og til alle andre som har stilt opp når det gjelder utstyr, hjelpende hender og omsorg. Vi er veldig glade for at Færdersamfunnet er inkluderende og raust, og tar så godt imot våre flyktninger, sier Rognaldsen.

Behøver mer plass

Fremover ventes det å komme større familier fra Ukraina, og det er derfor behov for flere treroms leiligheter for utleie til flyktningene. Nå må registrering av ledig bolig for utleie gjøres via et skjema på kommunens hjemmeside. Deretter blir man kontaktet av kommunen.

Meld inn via Færder kommunes hjemmeside. Og husk at leiligheten må være godkjent for utleie, opplyser Tone Evensen i bosettingsteamet.