Gå til sidens hovedinnhold

Abid Raja nekter voksne å spille fotball uten grunn

Pandemien har gjort at nordmenn i alle aldre har begrenset sitt daglige liv. Heldigvis begynner samfunnet å åpne opp. Men det er noe ulogisk i måten dette gjøres på, for samtidig som regjeringen har tillatt folk å drikke øl på byen til klokka 3, reise med danskebåten og dra på ferie til nesten hele Europa, er det ikke lov for voksne å spille fotball på fritiden. Nå må regjeringen snu og gi vanlige folk mulighet til å spille fotball.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Allerede 13. mai kom det frem i et notat fra Folkehelseinstituttet at: «Idrett eller aktivitet hvor det er mulig å holde minst 1 meters avstand i den største delenav tiden eller hvor man kan tilpasse aktiviteten slik at man oppfyller dette, vurderes som lav risiko og bør kunne åpnes for. For eksempel fotball hvor man har nær kontakt under 1 meter i veldig korte tidsrom utgjør liten risiko.»

LES OGSÅ: John Arne Riise oppfordret til brudd på koronareglene i breddefotballen

Siden dette har fotballministeren gang på gang gjort flauser som provoserer mange fotballfans. Sist var forsøket på å komme i kontakt med Norges Fotballforbund på Twitter for en samtale. Kort tid etter at han hadde avtalt et møte, rykket han ut sammen med helseministeren og sa at det blir ingen endringer før 1. september.

Så langt har regjeringens håndtering av breddeidretten vist liten respekt for den store frivillige innsatsen som har blir lagt ned i breddeidretten. Når vanlige folk opplever at de kan drikke øl, reise på ferie og dra på fulle strender virker det meningsløst at regjeringen fortsatt nekter folk å spille en idrett som ifølge FHI «utgjør en liten risko».

LES OGSÅ: Flint om Riises boikott-ønske: – Vi skjønner at hans utspill kan oppfattes uheldig


Idrettslaga i Norge utgjør en veldig viktig del av frivilligheten rundt i kommunene, og betyr mye for folkehelsa til den enkelte. Et helt år uten treninger og kamper vil gjøre at mange vil falle av. Det er alvorlig i seg selv, og enda verre at regjeringen har stoppet alle muligheter til å møtes på sunne og fornuftige måter som kan gi gode opplevelser i en tid hvor mange synes livet er vanskelig.

Det er greit at regjeringen ikke liker breddefotball, men det gjør alle andre. Nå må regjeringen ta til fornuft. La folk spille fotball.

Kommentarer til denne saken