Gå til sidens hovedinnhold

Ada Louise og Nataly vant i fjor. Nå har Marie 10.000 nye kroner hun vil dele ut.

Artikkelen er over 2 år gammel

Irriterer du deg over kvinner som tar ektemannens etternavn. Eller over dem som ikke gjør det. Har du meninger om abortsaken, lønn, likestilling eller kjønnsbalanse? Delta i vår kronikk-konkurranse!

– Ærlig talt, trenger vi virkelig enda en toppblogger som flasher niplene på Instagram, spurte Ada Louise Andersen og Nataly Johansen Jogi i kronikken de sendte inn til Tønsbergs Blad for et år siden. Den ble publisert i 8. mars-magasinet Tønsbergs Blad ga ut på kvinnedagen i fjor.

I kronikken, de skrev sammen, etterlyste de et forbilde som «faktisk kjemper for kvinners rettigheter og som er villig til å utgjøre en forskjell». For sitt innsendte bidrag vant de to unge jentene på Nøtterøy videregående skole premien på 10.000 kroner.

LES OGSÅ: – Kjære sterke kvinne – denne teksten er til deg

– Supersuksess

Også i år skal avisen gi ut et eget bilag på kvinnedagen – og går du med tanker i hodet som du kan omforme til tekst, har du sjansen til å kaste deg over tastaturet nå.

Tønsbergs Blads samfunnsredaktør Marie Olaussen ønsker seg brennende innlegg – og konkurransen er åpen for alle:

– Det var supersuksess i fjor. Vi opplevde stort engasjement, det var en slagside av kvinnelige skribenter. Men vi fikk også innlegg fra unge gutter, eldre menn, unge jenter og eldre kvinner. Og hele spennet imellom, sier Marie Olaussen.

(saken fortsetter under bildet)

 

Vurderes av jury

Alle kronikkene som sendes inn blir lest – i fjor var det kun et fåtall som ble refusert, de aller fleste ble publisert på tb.no og i papirutgaven av Tønsbergs Blad. Det vil de i år også.

– Hva kan de som vil sende inn, skrive om?

– Magasinet handler jo om kvinnedagen, rettigheter og likestilling, så her der det mye som er relevant. I fjor fikk vi inn kronikker om husarbeid, privatøkonomi, arbeidsliv, kropp, trakassering og mye mer. Det er opp til dem som sender inn – skriv om noe du er opptatt av, sier Olaussen.

En jury vil lese gjennom bidragene som sendes inn. Fristen for innlevering er i løpet av  fredag 22. februar.

Bidraget sendes marie.olaussen@tb.no

LES OGSÅ: – Av og til tror jeg vi er så fokusert på å finne kjønnsforskjeller, at vi glemmer alt annet

Alt på ett sted

Hun ønsker seg en miks av korte og lange tekster – og innlegget må være ferskvare – det kan ikke ha blitt publisert tidligere i Tønsbergs Blad eller annen publikasjon.

– Hvorfor lager Tønsbergs Blad et 8. mars-magasin?

– Vi synes det er en fin måte å samle og synliggjøre mange meninger samtidig. Temaene som kommer til å bli tatt opp i magasinet er like aktuelle også 9. mars og alle andre dager i året. Da er det fint at folk har dette innholdet samlet på ett sted, og kan bruke god tid på det, sier Olaussen.

Hun understreker at en levende debatt er en viktig del av Tønsbergs Blads samfunnsoppdrag.

Maries tips til en god kronikk

1. Ha noe på hjertet! Hvis du brenner for det, er det sansynlig at flere er opptatt av det.

2. Velg et tema, bestem deg for hva du mener om dette og argumenter godt for hvorfor det er slik. Kom raskt til poenget.

3. Skriv muntlig. Bruker du mange fagord eller fremmedord mister du mange av leserne.

4. Send med et bilde av deg selv.

 

Her kan du lese 8. mars-magasinet fra 2017

Kommentarer til denne saken