(Nettavisen): – Vi oppfordrer folk til å dra hjem fra fjellet på søndag eller senest mandag formiddag, på grunn av mye snøfokk og dårlige kjøreforhold, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Frem til mandag ettermiddag vil det bli plussgrader i store deler av Sør-Norge. Påsketuristene bør med andre ord gripe sjansen til å slikke sol mens de kan.

– Mandag ettermiddag blåser det opp til ordentlig snøvær på fjellet. Det kan bli utfordrende. Vi vil ikke anbefale å legge ut på langtur den dagen, fortsetter Granerød.

I de lavereliggende strøkene vil nedbøren falle som regn.

Grønerud understreker at folk selv må vurdere om de vil legge ut på kjøretur, men at bilistene bør være obs på dårlig sikt og sørpeføre på veiene.

Mange nordmenn tilbringer påsken på fjellet denne helgen. Hjemreisen tar de fleste mandag, andre påskedag, men det er kanskje ikke det lureste for alle, advarer meteorologen:

– Mandag ventes overgang til dårligere vær i Sør-Norge. I fjellet er det sendt ut farevarsel om snøfokk på grunn av økende vind og snøvær, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

– Planlegg turen, kjør etter forholdene og bruk vinterdekk, legger de til.

Yr.no advarer meteorologene om konsekvensene:

  • Redusert sikt.
  • Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen.
  • Kolonnekjøring kan bli innført og/eller veier kan bli stengte på kort varsel.

Nå gjelder det å benytte seg av soltimene – snart skyer det til

Bildeserie

Se hvem som koste seg i byen i påskeværet