Gå til sidens hovedinnhold

Lastebilsjåfør som rygget over elleveåring får behandlet deler av saken på nytt

Artikkelen er over 4 år gammel

39-åringen som ble dømt til ni måneders ubetinget fengsel for å ha rygget over en jente ved Brattås på Nøtterøy i september i fjor slik at hun døde, får behandlet straffeutmålingen på nytt i Agder lagmannsrett.

Mannen ble dømt til ni måneders ubetinget fengsel i tingretten i juni. Han anker kun straffeutmålingen, ikke skyldspørsmålet.

LES OGSÅ: Lastebilsjåfør dømt til fengsel for å ha rygget over elleveåring på Nøtterøy

– For strengt

– Vi har en klar oppfatning om at straffen er for streng for handlingen han ble dømt for og praksis i slike saker, sier mannens forsvarer Christian Arnkværn.

– Saken er tragisk, men med tanke på graden av uaktsomhet er det vanskelig å forstå at tingretten er kommet til en så streng straff.

LES OGSÅ: Lastebilsjåføren som kjørte på den 11 år gamle jenta: – Det er helt forferdelig

Én dag i retten

Saken er ikke av en type som gjør at den automatisk har krav på ny behandling i en høyere rettsinstans, men Agder lagmannsrett har besluttet at den vil ta opp saken. Saken skal behandles 10. oktober, og det er kun satt av én dag til forhandlingene.

Brukte ikke ryggekameraet

Mannen skulle tippe et lass med jord på innsiden av gang- og sykkelstien ved Brattås skole da ulykken skjedde.

Tønsberg tingrett fastslår i dommen at til tross for at lastebilen var helt ny og hadde både ryggekamera og ferdskriver, oppdaget ikke sjåføren jenta.

– Problemet i saken er at sjåføren i praksis ikke har benyttet ryggekameraet, og han har dermed ikke forvisset seg om at det ikke kunne oppstå fare eller skade, slik han gjennom kameraet hadde mulighet til, skriver sorenskriver Dag Carlstedt i dommen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.