Gå til sidens hovedinnhold

– Alkohol er et stoff som voksne drikker

Rød løper og glamour, champagnebrus, ballonger og pizza.

Innsendt

Onsdag kveld hadde førti grunnskolebarn og deres familier, fra Solerød teatergruppe i Undrumsdal, Nesjar teatergruppe og Tønsberg, tatt på seg sin fineste stas og var samlet til filmlansering.

Barna deltar i Hvit Juls nye kampanjefilmer. De deler sine undringer og tanker om hva alkohol er og hvordan de kan oppleve det når voksne drikker alkohol.

«De er jo helt egentlig helt vanlig fra før av, men når dem drikker så blir dem mye gærnere da», sitatet er hentet fra filmen «Hvit jul», som er en kampanje IOGT i Norge har gjennomført de siste 21 årene. Målet med kampanjen er at alle barn skal glede seg til jul, og oppleve en høytid der voksne og barn samles og har det fint sammen. Vi mener at barn trives best med edru voksne. Derfor ønsker vi er at voksne velge alkoholfritt når de er sammen med barn i jula, og resten av året.

«Da ville jeg egentlig håpe at det var noen der som ikke drakk alkohol, egentlig. Så jeg kunne være dem istedenfor å være med de som drakk alkohol» Sitat fra filmen.

Barna har all grunn til å være stolte av sitt bidrag i filmen, og vi voksne har fått noe å tenke på. Filmen kan du se på sosiale medier og Hvit juls hjemmesider.

Kommentarer til denne saken