I mange år har jeg ligget våken om nettene. Jeg har vridd meg, tenkt og fundert. Jeg har forsøkt å være tålmodig.

«Det kommer til å gå over», sa folk.

Eller som psykolog Hedvig Montgomery sier: «Du kommer til å få sove mer når barna blir eldre.»

Hvilken trøst!!

Ei seng, 12 bein

Jo da, barna blir eldre for hver dag som går. Noen påstår at det går fort. Men samtidig blir handleposene under øynene mine dypere og dypere. Jeg har kronisk kink i nakken etter å ha ligget på 20 centimeter av madrassen hver eneste natt de siste fire årene.

Jeg sukker høyt når jeg hører de små føttene komme løpende over laminatgulvet.

«Neei, ikke i kveld også …»

De to kroppene smyger seg opp i senga. I fotenden ligger også bikkja. Hender, føtter og en bustete hale kriger om plassen. Vi voksne fungerer som levende sengehester. Til sammen befinner det seg nå 12 bein oppi senga. Dyne og pute kan vi bare glemme.

Fulgte ekspertrådene

Vi har virkelig forsøkt å få barna til å sove for seg selv. Vi har fulgt ekspertrådene. Det har dessverre ført til mer ubehag enn det allerede er å dele seng med to barn, bikkje og en mann som ruver neste to meter over bakken. At vi får plass til alle på 180 centimeter er jo en bragd i seg selv.

Nå har jeg tatt saken i egne hender, og så langt har det faktisk fungert hundre prosent optimalt. Løsningen? Bestikkelser! Og da snakker jeg ikke om utdeling av stjerneklistermerker på et papir (som er ett av de mange ekspert-forslagene vi har prøvd tidligere). En stjerne i boka, uhemmet skryt og sjokoladepålegg på skiva til frokost var nemlig ikke belønning nok for mine to små. De krevde mer.

Forhandlinger

I et siste, tappert forsøk på forhandling med sengeokkupantene tilbydde jeg dem lønnsøkning. De spisset ørene. Ti kroner ekstra i lommepenger hver uke. For dem hadde ikke klistermerker og sjokoladepålegg noen reell verdi. Smarte barn (det har de etter mora). Avtalen gikk i boks, og siden har de sovet i sengene sine natta gjennom.

Ti kroner er mye for en fire- og femåring. Det er to fulle hender. Nå er begge ungene rike. Og mor og far er uthvilte.

Hva er egentlig greia med skam?

Du vil ikke tro hvordan den lettlurte kvinnen (snart 30) så ut etter å ha smurt seg med rynkekrem