Andebu blir Andeby

Ordføreren ønsker nytt navn og nytt kommunevåpen.

Ordføreren ønsker nytt navn og nytt kommunevåpen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

ANDEBU: Ordfører Bjarne Sommerstad i Andebu vil døpe om kommunen sin til Andeby. Du kan være med å stemme frem det nye kommunevåpenet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Trodde du denne saken var årets aprilspøk på tb.no? Da hadde du helt rett:)

I dagens Norge opplever en liten kommune stadig nye utfordringer. Derfor har Andebu kommune i lengre tid arbeidet med en utredning om kommunesammenslåing med Holmestrand, Hof, Re og Stokke.

Fra bu til by

Som en hyllest til dette samarbeidet vil Andebu kommune skifte navn til Andeby. Et navn de mener vil kle den nye storkommunen, fordi det er et navn hele landet har positive assosiasjoner til. 

– Et navneskifte fra Andebu til Andeby er naturlig for å illustrere overgangen fra bu til by. Å være bu er fint, men tiden er inne for å bli en by. En by vil tiltrekke seg ny næringsvirksomhet. Vi har store planer for den nye byen vår og gleder oss til å bygge Andeby i all sin prakt, sier ordfører i Andebu, Bjarne Sommerstad.

LES OGSÅ: Ande-race det smakte fugl av

– Morsommere med Andeby

Andebu er en kommune i sterk befolkningsvekst. For å øke veksten enda mer ønsker de å tiltrekke seg flere barnefamilier.

Andeby høres mye morsommere ut enn Andebu, sier ordføreren. Og legger til:

– Prosessen starter umiddelbart. Vi har allerede laget to forslag til nytt kommunevåpen som vi vil at folket skal få være med å stemme over. (Du kan stemme her)

I dag er Sommerstad i Oslo for å diskutere kommunereformen sammen med alle landets ordførere.

– Det blir spennende, sier han.

Ønsker nytt navn velkommen

Andebu har innhentet tillatelse for navneendringen fra Egmont som sitter på Andeby-rettighetene i Norge.

Anita Tveten, ansvarlig utgiver for Egmont Kids Media i Norge, stiller seg positiv til initiativet.

– Vi ønsker selvsagt Andeby velkommen til Norge. Andeby klinger mye bedre enn Andebu, og vi regner med at den nye byen vil assosieres med Donald og vennene, sier Tveten.

– Noe som igjen vil åpne uante muligheter for by- og næringsutvikling. Kanskje vi skal vurdere å flytte deler av vår magasin-virksomhet til Andeby, sier Tveten.
 

SE VIDEO: Hvem vinner ande-racet i Andebu

 

Artikkeltags