Gå til sidens hovedinnhold

– Ærlig talt, hundeeiere!

Artikkelen er over 7 år gammel

Familiemor med klar melding til hundeeiere som tar med kjæledyret på stranda.

ANDEBU: Det som skulle være en hyggelig dag på stranda, ble en ekkel opplevelse for Rebecca Hestvold Larsen og familien. De hadde rigget seg til ved Stålerødvannet i Andebu da de oppdaget at det lå avføring fra hunder spredd over området – også nede i vannkanten. Det toppet seg da en løs hund gjorde fra seg rett ved barnas badeleker.

«Ærlig talt hundeeiere, rydd opp etter deres kjæledegger og for all del ha nå hunden i bånd, stranda er for familier hvor det ferdes både barn og voksne som er redd for hunder (uansett hvor snill eieren mener den er)», skriver hun i et innlegg på tb.nos Facebook-side (les hele innlegget i bunn av saken).

LES OGSÅ: Skjemmes av skrot

Ubehagelig opplevelse

Til tb.no sier Hestvold Larsen at det var første gang hun besøkte stranda, og at det var en ubehagelig opplevelse:

– Hva eierne gjør med hundeavføring på privat eiendom er deres sak, men dette var en strand på en ekstrem varm dag med mange barn til stede. Hadde våre babytvillinger gjort fra seg på bakken på stranda hadde jeg selvfølgelig tatt det bort, sier hun.

En annen ting hun reagerer på er at hundeeierne lar dyrene gå løse.

– Det er en uting at noen hunder går uten bånd på stranda, uansett hvor lydig den er. Stranda er et familiested, og ingen skal være redd for å tråkke i hundebæsj eller å få en ukjent hund uten bånd helt oppi seg. Jeg synes hundene er velkomne på stranda, jeg, men da må også hundeeiere ta ansvar.

LES OGSÅ: En manns skrot ...

Rydd opp!

Les hele innlegget hennes her:

«Skal man ha med kjæledegga si på stranda, så skal man rydde opp etter dem, akkurat som jeg rydder opp etter meg og mine når jeg drar fra stranda!!! På bildet ses en ganske fersk hundekake, som en border collie la fra seg rett ved siden av våre små barns baderinger, ei lita jente på 2,5 år som vi var sammen med tråkka rett oppi den, noe som er svært unødvendig. Vi så hunden som svinsa rundt oss, men vi fikk ikke med oss at den satte seg der og gjorde fra seg ... Noe som også er unødvendig er at hunden gikk løs uten bånd, hunden virka snill den men det er båndtvang. Ærlig talt hundeeiere, rydd opp etter deres kjæledegger og for all del ha nå hunden i bånd, stranda er for familier hvor det ferdes både barn og voksne som er redd for hunder (uansett hvor snill eieren mener den er) ...»

FLERE SAKER PÅ TB.NO
– Vi ville finne på noe litt utenom det vanlige
Sexy profilbilder virker mot sin hensikt
Kjørte vannscooter med 1,3 i promille

 

Kommentarer til denne saken