– Jeg trodde aldri jeg skulle føle glede igjen

TAKKET: Nyvalgt ordfører i Andebu kommune, Bjarne Sommerstad (Sp), takket avtroppende ordfører Hans Hilding Hønsvall (KrF) for innsatsen gjennom 12 år under gårsdagens kommunestyremøte. Foto: Eric Johannessen

TAKKET: Nyvalgt ordfører i Andebu kommune, Bjarne Sommerstad (Sp), takket avtroppende ordfører Hans Hilding Hønsvall (KrF) for innsatsen gjennom 12 år under gårsdagens kommunestyremøte. Foto: Eric Johannessen

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

ANDEBU: – Det er nå det er tungt. Det er nå hverdagen begynner.

DEL

Det sa en ydmyk Bjarne Sommerstad da han offisielt ble valgt til ordfører i Andebu kommune i går.Det er kun én måned siden han mistet sønnen John-Martin (12) i en ulykke på gården.

– Den dagen var alt meningsløst. Jeg trodde aldri jeg skulle føle glede igjen. Nå er gleden på vei tilbake. I dag kjenner jeg i hvert fall en skrekkblandet fryd, sa Sommerstad fra talerstolen i herredshuset.

At han klarte å stå løpet ut som Senterpartiets ordførerkandidat, forklarer han slik:

– Akkurat da var jeg aldri i tvil om hva jeg skulle gjøre. John-Martin var glødende entusiastisk og stolt av faren sin. Da han døde to dager før valget, kunne jeg i hvert fall ikke hoppe av.

LES OGSÅ: Døde etter ulykke

LES OGSÅ: Mistet sønnen lørdag – tirsdag ble han ordfører

– Livet må gå videre

– I begynnelsen går man på siden av seg selv. Men det er nå det er tungt. Det er nå hverdagen begynner og vi er midt i sorgen. Det er nå vi går rundt og finner tingene til John-Martin, klærne som fortsatt lukter av ham. Hvis valget hadde vært nå, er jeg ikke sikker på hva jeg hadde gjort, innrømmer han, før han tenker litt og konkluderer:

– Jeg er en sta person. Så det spørs om jeg ikke hadde stilt som ordfører likevel. Livet må gå videre. Jeg må gjøre det beste ut av situasjonen, både for meg og for familien.

Nå gleder Sommerstad seg til å ta fatt på det politiske arbeidet.

– Jeg var spent på hvordan jeg ville bli mottatt av kommunestyret i dag. Men til og med opposisjonen har gitt meg en klapp på skulderen i dag. Det setter jeg enormt pris på. Dette er en jobb som krever mye. Jeg er så klar som jeg kan bli. Jeg har mye å bidra med, men aller mest å lære. Jeg har store forhåpninger til det politiske samarbeidet, og håper at det ikke drukner i økonomi og trange budsjetter.

LES OGSÅ: Andebu skole i sorg

Hønsvall takket av

Gårsdagens kommunestyremøtet ble det siste etter 12 år som ordfører for Hans Hilding Hønsvall (KrF).

– Det er jo litt vemodig, innrømmet Hønsvall etter at han hadde levert fra seg både ordførerkjede, klubbe og nøkkelen til ordførerkontoret.

Hans politiske karriere er imidlertid ikke over. Tidligere på dagen ble han nemlig valgt til fylkesvaraordfører.

LES OGSÅ: Takker bygda for støtten
 

Artikkeltags