Gå til sidens hovedinnhold

Sjekket 123 saker, fant ikke én feil

Artikkelen er over 6 år gammel

Ikke ett eneste tilfelle av kritikkverdige forhold.

Det er konklusjonen Andebu-rådmann Stein Rismyhr trekker etter en gjennomgang av 123 saker der tidligere teknisk etat-ansatt Terje Birkelund var saksbehandler.

I en pressemelding sendt ut onsdag kveld, konkluderer rådmann Stein Rismyhr med følgende:

«Kommunen har gjennomgått samtlige byggesaker hvor Terje Birkelund har vært saksbehandler. Gjennomgangen har ikke avdekket kritikkverdige forhold til Terje Birkelunds habilitet. Det har dreiet seg om 123 saker, og arbeidet har vært tidkrevende. Andebu kommune har forståelse for og beklager at så vel den tid som har gått som den medieomtale saken har fått, har vært en merbelastning for Terje Birkelund».

Ordfører-kompanjong

Det var i fjor deler av det politiske miljøet i Andebu ble bekymret for Birkelunds habilitet, all den tid han drev i entreprenørbransjen, som kompanjong med ordfører Bjarne Sommerstad (Sp), samtidig som han satt som saksbehandler i teknisk etat.

LES OGSÅ: Saksøker Andebu, krever fast ansettelse

Daværende rådmann Ole Sverre Lund forklarte ansettelsen med at etaten hadde hatt et prekært behov for kompetanse, men bare i redusert stilling. Den jobben hadde Terje Birkelund vært villig til å påta seg.

«Det har kommet fram potensielt grove inhabilitetsforhold i Andebu kommune.»

Slik startet brevet Andebu venstre sendte til kontrollutvalget, og som Tønsbergs Blad fikk kopi av.

Ingen personlig vinning

Bakgrunnen for brevet var at ordfører Bjarne Sommerstad (Sp) og Terje Birkelund, gjennom felles eid selskap, blant annet har kjøpt tomter Andebu kommune har solgt. Tomter på Heimdalåsen nevnes som eksempel på kjøp mens Sommerstad satt i kommunestyret før han ble ordfører.

For snart et år siden gikk daværende rådmann på talerstolen i kommunestyresalen og beklaget at Terje Birkelund hadde vært saksbehandler i to av sakene som da var undersøkt.

Ikke på noe tidspunkt har det vært fremmet påstander om at Terje Birkelund har hatt personlig vinning av stillingen i kommunen.

Da ansettelsesforholdet ble avsluttet, gikk Birkelund til sak mot Andebu kommune. Det endte med forlik. Hva forliket gikk ut på, har partene holdt helt tett med.

LES OGSÅ: Tause om forlik

Kommentarer til denne saken