Skoleelev døde etter badeulykke

En livløs person ble hentet opp av vannet i Trollsvann.

En livløs person ble hentet opp av vannet i Trollsvann. Foto:

Av , og
Artikkelen er over 7 år gammel

ANDEBU: En tiendeklassing er bekreftet omkommet etter en badeulykke i Andebu.

DEL

Store redningsmannskaper rykket tirsdag formiddag ut ved 10.30-tiden til Trollsvann i Andebu, etter å ha mottatt melding om en person under vann.

Klokken 11.18 opplyser politiet at en person er tatt opp av vannet.

– Det er satt i gang hjerte- og lungeredning. Personen vil bli fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse, sa operasjonsleder Anne S. Meyer ved Vestfold politidistrikt til tb.no like etter klokken 11.20 i formiddag.

Klokken 14.00 bekrefter politiet overfor tb.no at personen er omkommet.

– Eleven er bekreftet omkommet, opplyser lensmann i Re Lars Kristian Reiersen overfor tb.no like etter klokken 14 tirsdag.

Pårørende ble varslet om den tragiske drukningsulykken i Andebu.

LES OGSÅ: Elever ved Revetal ungdomsskole i sorg

Fikk problemer og gikk under vann

Eleven gikk i 10. klasse på Revetal ungdomsskole, og ble fraktet med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo etter at ambulansepersonell på stedet hadde startet hjerte- og lungeredning.

– Flere ungdommer var ute og badet. En gutt fikk problemer og gikk under vann, forteller lensmannen i Re til tb.no etter ulykken.

LES OGSÅ: Ordføreren: – Det er en tung dag i Re

– Tre meter dypt og veldig dårlig sikt

– Det er tre meter dypt og det var veldig dårlig sikt i vannet. Hvis man ikke vet hvor personen er i vannet, så ser man ingenting.

Det var overflatedykkere fra Vestfold Interkommunale Brannvesen som lokaliserte gutten. Det skriver brannvesenet på sine Facebook-sider.

– Vi rykket ut med overflatereddere, og samtidig ble to redningsdykkere fra Oslo brann- og redningsetat hentet av luftambulanse. De ble fløyet direkte til ulykkesstedet ved Trollvannstua i Andebu, og kom til stedet nær samtidig som VIB.

Gutten ble lokalisert med vannkikkert, hentet opp av redningsdykkerne.

– Han var ikke synlig fra overflaten, men ble observert av mannskaper fra brannvesenet med en vannkikkert fra en jolle. En dykker fra brannvesenet i Oslo hentet mannen opp fra vannet, opplyser Hedin Gibbon i Vestfold Interkommunale brannvesen.

FLERE SAKER PÅ TB.NO
Rekkehus totalskadet i brann
Dette er de grenseløst kriminelle
– Jeg blir aldri meg selv igjen

Artikkeltags