Gå til sidens hovedinnhold

Anders kan kurere angst på fire dager med en revolusjonerende behandling

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan mennesker med panikkangst og OCD bli friske på fire dager. Hør psykologspesialist Anders Misund fortelle om et spesielt behandlingstilbud og hva angst egentlig er i dagens episode av TB-podden.

Hør hele intervjuet med psykologen nederst i saken.

Torsdag 10. oktober er det Verdensdagen for psykisk helse. Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet vil omtrent halvparten av oss oppleve alvorlige psykiske problemer i løpet av livet.

LES OGSÅ: Atle Pettersen (29) imponerer Nilsi (37) med tatoveringene sine: – På stortåa har jeg en kamel

I en rapport om psykisk helse i Norge, som Folkehelseinstituttet ga ut i 2018, kommer det fram at de vanligste psykiske lidelsene hos voksne er angst, depresjon og rusbrukslidelser. Hos barn og unge er det angst, atferdsforstyrrelser og affektive lidelser som er vanligst.

LES OGSÅ: Slik formerer biene seg: – Idet han penetrerer dronningen, eksploderer penisen hans

Frisk på fire dager

I TB-podden var psykologspesialist Anders Misund gjest på Verdensdagen for psykisk helse. Han jobber hos DPS Vestfold og jobber med et behandlingsopplegg for voksne som sliter med angst i form av OCD eller panikkangst.


Flere steder i landet tilbys det et firedagers behandlingsopplegg hvor pasientene får intensiv oppfølging, har samtaler og utsettes for eksponeringsterapi. Etter disse fire dagene blir de aller fleste erklært friske fra angstlidelsen sin.

Hør Anders fortelle mer om hva angst er, hvordan behandlingen fungerer og hva du som pårørende kan gjøre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.