Gå til sidens hovedinnhold

Anders Tyvand valgt inn i sentralstyret: – Takk for tilliten, kjære KrF!

Artikkelen er over 2 år gammel

Den profilerte politikeren er nå medlem av partiets sentralstyre.

Under Kristelig Folkepartis landsmøte på Sola lørdag ble Anders Tyvand (38) valgt inn i partiets sentralstyre. Den profilerte KrF-politikeren satt på Stortinget fra 2013 til 2017, og er nå kommunikasjonsansvarlig i Nye Tønsberg kommune.

«Takk for tilliten, kjære KrF! Har i dag blitt valgt som medlem av sentralstyret, og ser fram til spennende arbeid sammen med partiledelsen og resten av partiet», skriver Tyvand på sin Facebook-profil lørdag ettermiddag.

Ropstad ny leder

Kjell Ingolf Ropstad tar over for Knut Arild Hareide, og ble klappet inn som ny KrF-leder på landsmøtet.

– Det er veldig kjekt å bli partileder, og det er veldig bra å ha valgt en ny partiledelse og sentralstyre sånn at vi kan komme i gang med den viktige veien fram til kommunevalget i høst, sier Ropstad til NTB.

Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø ble valgt inn som nestledere.

LES OGSÅ: Hytteeier fikk nei til omfattende svømmebasseng-planer på Tjøme (+)

Anløp til dramatikk

Der ble det anløp til dramatikk da Møre og Romsdal KrF ville «benke» inn Randi W. Frisvoll som erstatter for Karin Bjørkhaug fra Trøndelag i sentralstyret.

Med Frisvoll ville det vært overvekt av KrFere som sto på blå side under fjorårets veivalg i sentralstyret, men et klart flertall på landsmøtet stilte seg isteden bak røde Bjørkhaug. I sum er det dermed nå to blå og en rød i partiledelsen, og 50/50 mellom blått og rødt i sentralstyret.

Det var ikke strid rundt Tyvand eller de øvrige som ble valgt inn i sentralstyret.

Foruten vestfoldingen består sentralstyret av Erik Lunde fra Oslo, Tove Welle Haugland fra Vest-Agder, Magne Supphellen fra Hordaland og Karin Bjørkhaug fra Trøndelag.

LES OGSÅ: Ap-Anne lover at det nye sykehjemmet skal driftes på heltidsstillinger: – Ingen utdanner seg for å jobbe 20 prosent (+)

Meldte seg inn i nettverk

Torsdag ble det for øvrig kjent at Tyvand hadde meldt seg inn i det kristendemokratiske nettverket Drivkraft, som oppsto i kjølvannet av striden mellom de to fløyene i partiet i høst.

Tyvand støttet som kjent fløyen som ønsket regjeringssamarbeid med Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet.

– Jeg har gått inn i Drivkraft fordi det er et initiativ som løfter fram de kristendemokratiske verdiene. Og jeg ser at mange der er tidligere KrF-medlemmer som støttet Knut Arild Hareides valg i fjor høst, da han gikk inn for at KrF skulle gå i regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet, sa Tyvand til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Færdertinget gjør comeback: – Jeg har kanskje ikke tatt innover meg hvor stort det var (+)

Kommentarer til denne saken