(Vestviken 24)

– Det har vært en gradvis utvikling, men i vinter jobbet jeg døgnet rundt for å bygge opp kapital. Så ansatte jeg på våren, forteller André Høyer, daglig leder i firmaet Vaktmesterservice Vestfold AS.

Det høstgule løvet fyker kjapt av gårde i orkanen fra Andrés løvblåser. I dag skal han rydde gårdsplassen foran Ramdalveien 2 på Nøtterøy, det karakteristiske bygget der Idefagskolen i sin tid holdt til. Dette er et av 40 næringsbygg og borettslag selskapet Vaktmesterservice har helårsavtale med.

LES OGSÅ (+): Endelig kunne toppene møtes: – Mange ledere har glemt seg selv litt. De har vært til stede for de andre, kanskje har de måttet redde bedriften

Teknisk drift

André startet et annet firma i 2019, men kjøpte opp Vaktmesterservice for ett år siden. Det var i praksis to firmaer som ble slått sammen til ett, og planen var å skaffe flere kunder og få til en stabil drift. Det har lyktes.

Omsetningen i 2020 var på 2,4 millioner og ligger an til å ende på mellom 3,3 og 3,5 millioner kroner i år.

Vaktmestertjenestene de utfører, dreier seg om teknisk drift av eiendomsmasse, det vil blant annet si tilsyn av bygninger og uteområder, brannvern, HMS og måking.

LES OGSÅ (+): Politikerne mener bygget er for høyt, nå må Eirik i tenkeboksen: – Må vi begynne helt på nytt igjen, blir det veldig tungt

Å være «redningen»

Det stortrives André med.

– Det er et veldig lystbetont yrke å være vaktmester. Jeg liker å kunne hjelpe folk som ikke har tid eller anledning til å gjøre ting selv. Det er hyggelig å bli sett på som «redningen», sier han.


Et eksempel som mer enn noe illustrerer akkurat det, skjedde dagen før dette intervjuet. André fikk melding fra ei dame i et borettslag om at hun ikke hadde sett naboen sin på 80 år på en stund. Han kontaktet politiet, sammen dro de dit og André låste opp med nøkkelen han har, som han bare bruker i nødsfall. Inne i leiligheten fant de damen liggende på gulvet. Heldigvis går det bra med henne nå.

– Stabil, god drift

Selv er André utdannet murer. Blant de ansatte finner vi en snekker, en anleggsgartner, en maler og en driftstekniker. Slik blir det en miks i kunnskap og kompetanse. Selskapet tar også på seg oppgaver for privatkunder, men det er mer stabilitet med større helårskunder.

Det er ikke noe mål for André at firmaet skal bli kjempestort.

– Vi vil bli gode på Tønsberg og Nøtterøy og gjerne ellers i Vestfold. Det viktigste er å ha en stabil, god drift og en bra arbeidsplass, gjerne på 10-15 ansatte. Økonomisk er målet 7-10 millioner kroner i årlig omsetning, sier han.

Selskapet har åpent servicekontor på Kaldnes brygge ved Spar-butikken.