– I Sør-Norge er det registrert over 120.000 lyn hittil i juli!, tvitrer Yr på sin Twitter-bruker fredag ettermiddag. For å sammenligne var det bare 6000 lyn i løpet av hele julimåned i fjor.

Videre opplyser meteorologene at 18.143 av dem ble registrert i går, samme dag Tjøme satt seks nye nasjonale rekorder i nedbørsintensitet.

14. juli var dagen med flest lyn på én dag i Sør-Norge. Da ble det registrert 31.286 lyn, ifølge meteorologene.

– Jeg har ikke helt statistikk på noen rekorder, men jeg tror det kanskje var registrert flere lyn i juli i 2014. Men de siste fem årene har det aldri vært så mange lyn registrert i julimåned, sier Laila Fodnes Sidselrud ved Meteorologisk institutt.

De kan berolige med at bare 30 prosent av lynene når bakken, og de resterende prosentene går fra sky til sky.

– I år har det vært veldig varmt, med flere dager med byger. Da kommer det ofte lyn og torden. I fjor var det mer stabilt dårlig, og da blir det ikke like mye lyn, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Han sier at statistikken fra de siste 20 årene viser store forskjeller i hvor mange lyn som blir registrert om sommeren.

– Det er veldig varierende. Det kommer helt an på værsituasjonen.

Forårsaker ulykker

Men værrekorder bringer nødvendigvis ikke med seg så mye godt.

Tirsdag denne uken fikk politi og brannvesen inn meldinger om flere branner ved Sandefjord stasjon, og i kjelleren på Sandefjord stasjon som følge av lynnedslag.

LES OGSÅ: Buss for tog til over helgen: – Bussene vil gå tidligere enn opprinnelig avgangstid

I tillegg har det blitt sendt ut farevarsler de siste dagene som følge av det ekstreme regnværet.

Sidselrud opplyser også om at det vil bli sendt ut et nytt farevarsel i morgen.