Gå til sidens hovedinnhold

AP vil bekjempe mobbing i Færder

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange ungdommer i Norge i dag som blir mobbet. Det kan vi lese ut fra statistikk. Jeg og Færder Arbeiderparti mener at vi skal jobbe for aktivt for en mobbefri skole. I en tid hvor partier på høyresiden sørger for enorme forskjeller i samfunnet vårt, som også rammer barn veldig hardt, og i en tid hvor statsråder fra FrP når nye lavmål ved å snakke ned flyktninger og muslimer så vil vi skape et sterkere fellesskap. Et fellesskap som skapes gjennom forståelse, toleranse og solidaritet. Dette starter i de tidlige fasene i livet. Det er på skolen og i barnehagen vi må lære og behandle hverandre på en bra måte. Det er her vi må starte arbeidet med å skape et sterkere fellesskap.

I 2017 oppga 5% av barn og unge at de følte seg mobbet. Det viser tall fra Bufdir. Ut i fra erfaring er tallet større enn dette. Mange sier ikke ifra. Dette er på ingen måte greit. Det er totalt uakseptabelt at barn skal ha en klump i magen for å gå på skolen, for der blir de mobbet. Færder Arbeiderparti vil innføre en mobbeknapp som skal gjøre det enklere og mer effektivt å si ifra. Vi vil at kommunens hjemmeside skal ha en knapp som elever kan trykke på, og fylle ut et enkelt skjema hvor de forklarer situasjonen sin. Mange elever føler det ikke hjelper å si ifra til lærere, og det er sikkert noen som føler seg mobbet eller behandlet dårlig av lærerne. Da må kommunen ta ansvar og det skal være enkelt og lavterskel å si ifra. Vi ønsker også å gi kommunen kort tidsfrist for å respondere. Føler noen seg mobbet må kommunen ta tak i det med en gang.

Jeg mener dette vil hjelpe svært mange. Jeg har allerede hørt med ungdomsrådet i Færder, og der virket mange positive. Dette var selvsagt en uformell samtale, men ungdommens mening betyr mye og det er de som vet best hva ungdom trenger. Det er på tide at vi setter ordentlig lys på problemet og viser at vi er klare til å bekjempe og forebygge mobbing. Dette vil være en av mine viktigste saker som jeg skal fremme i kommunestyret den neste perioden.

Kommentarer til denne saken