Gå til sidens hovedinnhold

Arne lover gratis moro i sommer: – Om jeg så må gå i banken etter stengetid, skal jeg få til dette her!

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi lar oss ikke stoppe av korona, fastslår Arne Veierød. Denne sommeren tilbyr han enda flere gratis aktiviteter for barn og unge.

I rekken av kurs og tilbud for barn og unge i sommer, skiller Fritid Færder seg ut. Her koster det ingenting å være med på moroa.

– Ja, alt vi tilbyr er gratis, forteller virksomhetsleder Arne Veierød i Fritid Færder.

Skating og dunking på Tjøme

Nytt av året er en uke i august med skating, basket og graffiti på agendaen. «Skate & dunk with the Færder punks» kaller de tilbudet. Det er for denne uka Arne Veierød erklærer seg villig til å gå i banken etter stengetid.

Finansieringen er ikke helt på plass, men Veierød er sikker: Den siste uka før skolestart kan ungdom bosatt i Færder kommune lære å skate, spille basketball og gjøre graffiti.

Les også

Når de ikke kan reise til stevnet, henter de like godt Søndre Sving hjem: – Det blir veldig kult

– Vi samarbeider med TNT Basket og skateklubben på Tjøme. Graffitikurset har vi i samarbeid med Steinar Caspari, forteller Arne Veierød ivrig.

Mer informasjon om aktivitetsuka vil etterhvert dukke opp på Færder Kalender, som man kan finne på kommunens hjemmeside. Fritid Færders facebookside blir også oppdatert fortløpende.

Ungdomskvelder i juli

Men det er lenge til august. Arne Veierød og co. kan tilby mye gratis moro før den tid.

I fjor arrangerte de åpne kvelder for ungdom fra åttende klasse og opp til 18 år, på Teigar. Det gjør de også i år. Poenget er å skape en god sosial møteplass der ungdommene selv er med på å bestemme aktiviteter. Og alt er gratis, inkludert mat og drikke.

– Hver tirsdag og fredag fra sjuende juli og ut måneden kan ungdom komme til Teigar. Det blir både inne- og uteaktiviteter og grilling, forteller Arne Veierød.

Les også

Lokket tusenvis til Tønsberg i fjor – nå er folkefesten avlyst

Og de vil selvfølgelig ta hensyn til korona-restriksjoner.

Trygt på alle måter

– Vi vil kjøre registrering og passe på avstandsregelen, men nå som man kan være 50 på et arrangement, går det nok greit, sier Veierød, og tilføyer:

– Det er helt trygt for foreldre å sende barna hit, vi samarbeider også med både natteravnene og politi.

Badminton i juni

Den første ferieuka har Fritid Færder spikret hele programmet, og da er det mulig å delta på alt fra familieturer til Østre Bolærne, sykkel- og badetur til Veierland for ungdom og et tredagers badmintonkurs for femte- til sjuendeklassinger.

Påmeldingsfrist er 15. juni.

Les også

Holder «havets barberblad» borte fra Ringshaugstranda: – Det er så lite her at vi får fjernet alt

– Koronareglene legger noen rammer for oss, men er det mange som melder seg på, så hiver vi oss rundt og tar forskjellige ferjer, sier Arne Veierød.

Kommentarer til denne saken