Regjeringen vil sette fotlenke på asylsøkere

FOTLENKE: Politidirektoratet har sett på mulighetene for å bruke elektronisk kontroll på utlendinger eller asylsøkere man frykter skal stikke av.

FOTLENKE: Politidirektoratet har sett på mulighetene for å bruke elektronisk kontroll på utlendinger eller asylsøkere man frykter skal stikke av. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ønsker kontroll på asylsøkere som forsvinner ut av mottakene.

DEL

I 2016 forlot 5.482 personer sine mottak uten varsel, ifølge Aftenposten. Omtrent halvparten av disse personene skal senere ha blitt gjort rede for eller dukket opp igjen.

Aftenposten skriver at det likevel var 2.743 asylsøkere uten kjent oppholdssted ved utgangen av november 2016.

Nå ønsker regjeringen å begrense rømningsmulighetene til asylsøkere som har fått avslag på sine søknader, samt utlendinger som skal tvangsutsendes.

– Flest forlater mottaket enten like etter ankomst, rundt tiden de får svar eller avslag på asylsøknaden, akkurat når de har fått svar på aldersundersøkelsen eller når de skal aldersundersøkes, sier presserådgiver Vibeke Schjem i UDI til Aftenposten (krever innlogging).

Nå har Politidirektoratet sett på mulighetene for å bruke elektronisk kontroll på utlendinger eller asylsøkere man frykter skal stikke av.

– Departementet ønsker se på om det er mulig å benytte elektronisk kontroll som et alternativ til fengsling. I tillegg vil vi sjekke om dette også kan benyttes i saker der man ikke fengsler i dag, skriver Bondevik.

Artikkeltags