Nå får du 1000 kroner for båtvraket ditt

NÅ KAN DU LEVERE: Langs kysten ligger det gamle båter som ikke lenger er i bruk, og som kan ende opp som vrak og foruresing i naturen. Nå kan båter leveres til gjenvinning på Vesars gjenvinningsstasjoner.

NÅ KAN DU LEVERE: Langs kysten ligger det gamle båter som ikke lenger er i bruk, og som kan ende opp som vrak og foruresing i naturen. Nå kan båter leveres til gjenvinning på Vesars gjenvinningsstasjoner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra 1. oktober er ordningen med gjenvinning av båtvrak i gang. Båtene kan leveres på Vesars gjenvinningsstasjoner.

DEL

Fritidsbåter på opp til 15 fot, uten innenbords motor, kan nå leveres på gjenvinningsstasjonene.

Ordningen ble lansert under valgkampen i sommer, og Vidar Helgesen hadde tatt turen til Rosanes båthavn for å promotere ordningen.

Mindre forsøpling

Den gangen uttrykte blant andre Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang glede over at ordningen endelig var et faktum.

Mange båtvrak har blitt liggende og slenge i fjæra og i båthavner fordi gjenvinningsordning ikke har vært på plass. 

Nå er det klart at det er Vesar som skal stå for gjenvinningsordningen.

Her er VESARs oppskrift på hva du kan gjøre hvis du har en fritidsbåt som du vil levere inn.

LANSERTE ORDNINGEN: Miljøvernminister Vidar Helgesen (H) lanserte gjenvinningsordningen på Rosanes båthavn på Nøtterøy i sommer, sammen med Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang, stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H) - og stortingskandidatene Carl Erik Grimstad (V) og Anders Tyvand (Krf). Nå trer ordningen i kraft, og kasserte båter kan leveres på Vesar.

LANSERTE ORDNINGEN: Miljøvernminister Vidar Helgesen (H) lanserte gjenvinningsordningen på Rosanes båthavn på Nøtterøy i sommer, sammen med Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang, stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas (H) - og stortingskandidatene Carl Erik Grimstad (V) og Anders Tyvand (Krf). Nå trer ordningen i kraft, og kasserte båter kan leveres på Vesar. Foto:

Artikkeltags