(Østlands-Posten) Ina Dølerud (50) er bosatt i Tjølling, jobber som jurist og har rettshjelpsbevilling. Tirsdag hentet hun sitt nye bilskilt, som hun har bestemt teksten på selv.

Hun forteller at hun allerede har opplevd at folk snur seg en gang ekstra når hun kommer kjørende i bilen.

– De fleste som har sett det nye bilskiltet mitt, begynner å le. Egentlig ville jeg at det skulle stå «Naver». Det navnet var opptatt, så da fikk jeg et tips om å bruke larviksdialekta, og endte derfor på «Navær», sier Dølerud.

Les også

Se alle bildene: Marte og Øyvind totalrenoverte hytte på 40 kvadratmeter

To betydninger

Dølerud forteller at hun befinner seg i en nisje hvor hun hjelper folk som ikke får det de skal av Nav. Hun forteller videre at 90 prosent av det firmaet hennes tjener, kommer fra saksomkostninger etter at hun vinner saker for folk mot Nav.

Bakgrunnen for bilskiltnavnet er todelt. Den ene grunnen er i betydning av at jeg tjener penger på Nav i firmaet mitt. Den andre grunnen er fordi jeg er delvis syk og har delvis uføretrygd, noe som gjør at jeg sånn sett er naver selv, sier Dølerud og legger til:

– Egentlig synes jeg naver er et stygt begrep, men så tenkte jeg at jeg fyller jo egentlig det begrepet. Naver er folk som lever av Nav i en negativ forstand, men jeg føler ikke at jeg lever av Nav på den måten. Skiltet tenker jeg kan bli litt reklame for firmaet mitt.

Klistremerker

For at det ikke skal bli noen misforståelser rundt betydningen av bilskiltet, har Dølerud gått til innkjøp av nytt tilbehør til bilen.

– Jeg har kjøpt to klistremerker som jeg skal ha på hver av sidene på bilen, slik at folk skjønner hva jeg jobber med, forteller Dølerud.