Bane Nor iverksetter ekstraordinære tiltak – nå må togpersonellet være ekstra obs

Artikkelen er over 2 år gammel

Iverksetter en rekke tiltak for å begrense risikoen for branner langs jernbanen.

DEL

– På grunn av den ekstreme brannfaren går vi ut med en spesialkunngjøring til alt personell som er på eller i nærheten av sporene om å være ekstra årvåkne, uttaler trafikksjef Lars Ola Bækkevold i Bane NOR til Bane Nors nettsider.

Han understreker at kunngjøringen sendes til egne ansatte som oppholder seg eller arbeider i og ved sporet og alle lokomotivførere i Norge.


– Formålet er blant annet å avdekke eventuelle tekniske feil eller andre forhold som kan medføre fare for antenning, sier han.

LES OGSÅ: Slik kan Stokke stasjon bli

Han forteller at de er spesielt oppmerksomme på å avdekke tilløp til varmgang i bremser.

– Alle som mottar kunngjøringen skal selvsagt ha kontroll på eget materiell og eget arbeid, men ved å ha en særskilt oppmerksomhet også på passerende og kryssende tog, vil alle bidra til å oppdage mulige kilder til antenning. Ved observasjon eller mistanke om kritiske feil, er det naturligvis stående ordre om å rapportere til togleder umiddelbart, sier Bækkevold.

LES OGSÅ: Buss for tog-marerittet fortsetter for pendlerne

I tillegg til dette har Bane NOR inntil videre utsatt alle varme arbeider på banestrekninger som ligger innenfor områder med stor skogbrannfare.

Artikkeltags