En ny togparkeringsplass der togene parkeres om natten må til for å kunne utnytte kapasiteten på et nytt dobbeltspor og kjøre flere avganger i timen.

Etter dagens planer skal anlegget stå ferdig samtidig med det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen i 2024.

– Det er ikke bestemt hvor anlegget skal bygges, men det må komme i nærheten av Tønsberg stasjon. Derfor er det foreløpig områder i Sandefjord, Tønsberg, Re og Horten kommuner som vurderes som aktuelle, melder Bane Nor.

LES OGSÅ: Her er det heis for buss – VKT mister reisende

Anlegget blir i størrelsesorden 40 dekar. Det skal være plass til å parkere de 14 enkle togsettene som skal brukes til og fra Tønsberg stasjon. Hvert av disse enkle Flirt-settene er på 110 meter.

– Nå informerer og involverer vi kommunene og regionale myndigheter i søket etter realistiske steder for togparkeringsplassen. Vi skal komme fram til flere konkrete alternativer og over sommeren starter en offentlig planprosess. I prosessen skal vi kartlegge de forskjellige alternativene, og i samarbeid med kommunene og fylkeskommunen finne den beste lokaliseringen for anlegget.

Hensettingsanlegget, som togparkeringen heter på fagspråket, er stedet der togene parkeres om natten og når de ellers ikke er i drift. På et slikt anlegg utføres det enkel service og vedlikehold. Anlegget må være tilknyttet jernbanesporet og ha en kapasitet og størrelse som er tilpasset trafikken.